Publicitate
Publicitate

SUNTETI DE ACORD CU AMENDAREA STAPANILOR CARE NU CURATA DUPA CAINI?

28 Feb 2010
Sunteti de acord cu amendarea stapanilor care nu curata dupa caini?
Sunteti de acord cu amendarea stapanilor care nu curata dupa caini?
 • voteaza

  Imi place Nu-mi place
 • voturi

  9
 • comentarii

  2
 • vizualizari

  283

De cinci ori Primăria Capitalei a Ăźncercat să impună o serie de măsuri prin care Ăźși propune să-i civilizeze și să-i educe pe stăpĂąnii de cĂąini. În primul rĂąnd, autoritățile vor să condiționeze posibilitatea de a avea un cĂąine Ăźntr-un apartament de bloc de acordul vecinilor și al asociației de proprietari. De asemenea, stăpĂąnii vor fi obligați să aibă Ăźn dotare, cĂąnd ies cu cĂąinii la plimbare, făraș, mătură și pungă care vor fi folosite pentru a ridica dejecțiile și pentru a curăța locul. Alte măsuri prevedeau obligația de a curăța trotuarul din fața casei.

Vineri seara, măsurile au picat la votul Ăźn Consiliu, pentru a cincea oară.

Dar, o hotărĂąre de Consiliu din 2005, Ăźi obligă pe stăpĂąnii de cĂąini să strĂąngă mizeria pe care o fac animalele pe stradă. În caz contrar, amenzile Ăźncep de la 200 de lei și pot ajunge la 500 de lei.

O chestiune de educație

Fiecare proprietar de animal ar trebui să strĂąngă după el Ăźn mod normal, explică medicul veterinar Nicoleta Mihai, care precizează că acest lucru ține de Ăźngrijirea animalului.

Ea consideră că autoritățile trebuie să recurgă la amenzi pentru că, altfel, oamenii nu vor deveni conștienți de acest aspect. La fel se ĂźntĂąmplă și Ăźn cazul sterilizării cĂąinilor, foarte mulți stăpĂąni refuzĂąnd să Ăźși sterilizeze animalul și apoi abandonĂąnd puii pe stradă, ceea ce nu face decĂąt să ridice numărul de cĂąini comunitari.

„Este o problemă de civilizație și de educație, dar care ține și de igienă. Oamenii care nu au cĂąini vor să iasă pe stradă Ăźntr-un oraș curat”, spune medicul veterinar.

Vezi tot articolul pe Evz.ro

22 Mar 2010
daniela paun

Intr-adevar romanul e cam inconstient din fire si mai ales iresponsabil .Chiar ieri mergind pe o strada principala ,o strada care are mozaic ,am vazut ca erau numai rahati de ciini mari .Si eu iubesc animalele muult de tot ,dar imi place sa fie curat .
Doar amenzile sint rezolvarea .

01 Mar 2010
cristi filip

este bine sa se aplice aceasta regula, in spania este la fel ,lumea cand iese la plimbare cu cainele are legat de lesa o punga de plastic,cand cainele isi face nevoile,stapanul curata dejectiile animalului si le pune la cosul de gunoi;as dori sa se aplice aceasta regula in toata tara.cu respect cristi.

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.