Publicitate
Publicitate

SPECIALI?TII NASA EXPLIC? ?N CE MOD PRESIMT ANIMALELE CUTREMURELE

04 Dec 2011
Specialiștii NASA explică în ce mod presimt animalele cutremurele
Specialiștii NASA explică în ce mod presimt animalele cutremurele
 • voteaza

  Imi place Nu-mi place
 • voturi

  0
 • comentarii

  0
 • vizualizari

  44

Pe baza ultimelor cercetări Ăźn domeniu, se pare că animalele simt schimbările chimice din pĂąnzele freatice, Ăźnainte de declanșarea unui cutremur. Specialiștii cred că acesta este motivul modificării comportamentului unor animale Ăźnainte de cutremurele de pămĂąnt.

Cercetătorii au Ăźnceput să investigheze acest fenomen după ce au observat cum o Ăźntreagă populație de broaște și-a abandonat brusc balta cu cĂąteva zile Ăźnainte de declanșarea cutremurului din L'Aquila, Italia, Ăźn 2009.

Descoperirile echipei de cercetători au fost publicate Ăźn periodicul Internațional Journal of Environmental Research and Public Health. Conform rezultatelor cercetărilor, Ăźnainte de producerea cutremurelor, scoarța terestră elimină particule Ăźncărcate electric care reacționează cu apa din pĂąnzele freatice și apele de suprafață. Animalele care trăiesc Ăźn aceste ape sau Ăźn apropierea lacurilor și rĂąurilor sunt extrem de sensibile la fiecare schimbare din chimia apei, deci simt cutremurele cu cĂąteva zile Ăźnainte ca plăcile tectonice să se miște.

Echipa condusă de profesorul Friedermann Freund, din cadrul NASA, și Rachel Grant, din partea Universității Deschise din Marea Britanie, speră ca descoperirea lor să inspire o colaborare mai strĂąnsă Ăźntre biologi și geologi, pentru a prevedea cu exactitate un cutremur, cu cĂąteva zile Ăźnainte de producerea acestuia.

Broaștele din L'Aquila nu sunt singurul exemplu de caz Ăźn care animalele au presimțit un cutremur. Există sute de relatări și rapoarte din lumea Ăźntreagă cu privire la modificarea evidentă a comportamentului animalelor Ăźnainte de producerea seismelor.

" Se cunoaște deja, Ăźn comunitățile medicale, că ionii Ăźncărcați pozitiv pot provoca oamenilor dureri de cap și senzații de greață. De asemenea, acești ioni duc la creșterea nivelului serotoninei, un hormon de stres din sĂąngele animalelor. Aceeași ioni Ăźncărcați pozitiv reacționează cu apa, producĂąnd peroxid de hidrogen. Lanțul de transformări chimice influențează materiile organice dizolvate Ăźn apa iazurilor, lacurilor și bălților, crescĂąnd considerabil nivelul toxicității materiei organice, fapt care duce la alarmarea animalelor din lacuri", afirmă profesorul Freund.

 

Sursa: Descopera.ro

FII PRIMUL CARE COMENTEAZA

Filmulete cu animale VIDEO cu animale

Lucca- primul caine care a primit onoruri militare pentru munca ei in Afganistan

06 Apr 2016
Lucca- primul caine care a primit onoruri militare pentru munca ei in Afganistan
Anunturi animale
toate anunturile cu animale

Poze cu animale POZE cu animale

Jocuri cu animale JOCURI cu animale

Bancuri cu animale BANCURI cu animale

Trei berze seara la cafea, discuta despre ce-au facut in cursul
zilei.
-Eu am dus o pereche de bebelusi gemeni, dragutzi rau

-Eu am dus un bebe negru adorabil

-Eu am mai speriat vreo doua studente


toate bancurile cu animale

Avatare cu animale AVATARE cu animale

Cautari asociate "speciali?tii nasa explic? ?n ce mod presimt animalele cutremurele"

poz e animalele, poy u animalele, poy u animalele, animalele sar, vad animalele, aud animalele, fac animalele, fac animalele pui, animalele ape, animalele sol, animalele, animalele apa, animalele fac pui, www animalele, animalele lei, sun animalele, joc animalele, animalele ion, animalele, animalele nopturne
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.