Publicitate
Publicitate

SOMONII S-AU INTORS IN TAMISA

15 Jan 2011
Somonii s-au intors in Tamisa
Somonii s-au intors in Tamisa
 • voteaza

  Imi place Nu-mi place
 • voturi

  1
 • comentarii

  0
 • vizualizari

  67

Dupa o absenta de decenii, pestii au pus capat exilului si s-au intors in apele Tamisei, fluviul declarat in urma cu 50 de ani “mort din punct de vedere biologic”, dar care acum a fost “resuscitat”, devenind limpede ca pe vremurile de dinaintea Revolutiei Industriale.

Tamisa, care gazduieste in prezent 125 de specii de pesti, a castigat anul acesta "Thiess River Prize", recunoastere internationala care premiaza proiectele de reabilitare a cursurilor de apa.

Ultimul raport al "Environment Agency" din Marea Britanie, organismul de stat care administreaza cursurile de apa, pare un miracol. Si nu numai pentru ceea ce se intampla in interiorul lui Old Father Thames, cum isi alinta londonezii fluviul preferat, ci si pentru datele anuntate de "The Independent", conform carora si alte rauri din Regatul Unit, nu demult mizerabile, s-au intors acum "la viata".

Reabilitarea florei si faunei de-a lungul si in interiorul canalelor din Marea Britanie este consecinta unui efort de imbunatatire a calitatii apelor care a reprezentat un punct fix in eco-strategia politicienilor britanici, de la Thatcher incoace. Agentia de Mediu a investit masiv in sisteme de epurare a apelor, a introdus o legislatie mai dura impotriva poluatorilor, iar apa curata a readus pestii inapoi.

 

Sursa: Descopera.ro

FII PRIMUL CARE COMENTEAZA

Filmulete cu animale VIDEO cu animale

Lucca- primul caine care a primit onoruri militare pentru munca ei in Afganistan

06 Apr 2016
Lucca- primul caine care a primit onoruri militare pentru munca ei in Afganistan
Anunturi animale
toate anunturile cu animale

Poze cu animale POZE cu animale

Jocuri cu animale JOCURI cu animale

Bancuri cu animale BANCURI cu animale

Ursul si iepurasul, prieteni din copilarie, se intalnesc dupa multi ani. Iepurasul era la costum, cu o masina misto, iar ursul un betiv.
- Ba, iepurasule, da' ce bine iti merge tie.
- Da, ma, ursule, dar eu nu beau banii ca tine! Ia lasa-te si tu de baut si sa vezi ce bine o sa-ti mearga si tie. Dupa alti cativa ani, iarasi se intalnesc: iepurasul cu o masina si mai misto, iar ursul tot betiv:
- Ce-ai facut, ma ursule, tot nu te-ai lasat de baut. Ia uite, eu nu beau si ia uite ce bine o duc.
- Bine, ma iepurasule, o sa ma las de baut. Dupa alti cativa ani, cand se intalnesc, iepurasul cu alta masina mai misto, ursul la costum, cu elicopterul etc.
- Vezi, ma ursule, daca te-ai lasat de baut, ca iti merge si tie bine!
- M-am lasat pe dracu' de baut. M-am dus si am vandut sticlele goale!

toate bancurile cu animale

Avatare cu animale AVATARE cu animale

Cautari asociate "somonii s-au intors in tamisa"

somonii, intors, ciobanesti intors oi, caini intors, acvariu intors, caine intors, ciobanesti intors oile, catai intors pitesti, caini intors oile
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.