Publicitate
Publicitate

SOMONII S-AU INTORS IN TAMISA

15 Jan 2011
Somonii s-au intors in Tamisa
Somonii s-au intors in Tamisa
 • voteaza

  Imi place Nu-mi place
 • voturi

  1
 • comentarii

  0
 • vizualizari

  66

Dupa o absenta de decenii, pestii au pus capat exilului si s-au intors in apele Tamisei, fluviul declarat in urma cu 50 de ani “mort din punct de vedere biologic”, dar care acum a fost “resuscitat”, devenind limpede ca pe vremurile de dinaintea Revolutiei Industriale.

Tamisa, care gazduieste in prezent 125 de specii de pesti, a castigat anul acesta "Thiess River Prize", recunoastere internationala care premiaza proiectele de reabilitare a cursurilor de apa.

Ultimul raport al "Environment Agency" din Marea Britanie, organismul de stat care administreaza cursurile de apa, pare un miracol. Si nu numai pentru ceea ce se intampla in interiorul lui Old Father Thames, cum isi alinta londonezii fluviul preferat, ci si pentru datele anuntate de "The Independent", conform carora si alte rauri din Regatul Unit, nu demult mizerabile, s-au intors acum "la viata".

Reabilitarea florei si faunei de-a lungul si in interiorul canalelor din Marea Britanie este consecinta unui efort de imbunatatire a calitatii apelor care a reprezentat un punct fix in eco-strategia politicienilor britanici, de la Thatcher incoace. Agentia de Mediu a investit masiv in sisteme de epurare a apelor, a introdus o legislatie mai dura impotriva poluatorilor, iar apa curata a readus pestii inapoi.

 

Sursa: Descopera.ro

FII PRIMUL CARE COMENTEAZA

Filmulete cu animale VIDEO cu animale

Lucca- primul caine care a primit onoruri militare pentru munca ei in Afganistan

06 Apr 2016
Lucca- primul caine care a primit onoruri militare pentru munca ei in Afganistan
Anunturi animale
toate anunturile cu animale

Poze cu animale POZE cu animale

Jocuri cu animale JOCURI cu animale

Bancuri cu animale BANCURI cu animale

Se intilnesc dupa prima luna de cursuri doi studenti: unul bine hranit, iar celalalt uscat si nemincat de citeva zile.
- Cum reusesti sa te tii asa de bine? Eu nu-mi pot permite decit cornuri cu iaurt, intreaba cel uscat.
- Pai foarte simplu: mi-am facut rost de o blana de gorila, ma imbrac cu ea si ma pun in fata la gradina zoologica. Ziua imi dau de mincare, iar seara ma prefac mort, astia ma arunca afara, iar eu ma distrez, chefuri, etc., si de dimineata ma intorc la gradina zoologica…
Impresionat de aceasta strategie, cel subnutrit il convinge pe prietenul sau sa-i imprumute blana pantru citeva zile. Merge sistemul citeva zile, ziua mincare, seara se preface mort, chefuri, dimineata se intoarce la gradina zoologica. Intr-o seara, cei de la gradina zoologica vazind gorila din nou moarta, se hotarasc s-o arunce leului de mincare - ca oricum vine alta de dimineata. Studentul in blana de gorila, crispat de frica, ajunge in cusca leului… Leul ii da tircoale, il miroase si deodata spune:
- Bai fraiere, n-ai o tigara?

toate bancurile cu animale

Avatare cu animale AVATARE cu animale

Cautari asociate "somonii s-au intors in tamisa"

somonii, intors, ciobanesti intors oi, caini intors, acvariu intors, caine intors, ciobanesti intors oile, catai intors pitesti, caini intors oile
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.