Publicitate
Publicitate

SOLU?II EXTREME ?MPOTRIVA EFECTULUI DE SER?: OI MODIFICATE GENETIC!

20 Nov 2011
Soluții extreme împotriva efectului de seră: oi modificate genetic!
Soluții extreme împotriva efectului de seră: oi modificate genetic!
 • voteaza

  Imi place Nu-mi place
 • voturi

  2
 • comentarii

  0
 • vizualizari

  60

Australienii se gĂąndesc să modifice genetic oile, făcĂąndu-le mai “prietenoase cu mediul”. Scopul este acela de a reduce producția de metan ce contribuie la efectul de seră.

Dorind să reducă emisiile de gaze care determină efectul de seră, cu pĂąnă la 3%, australienii Ăźnceracă să găsească soluții pe care să le implementeze Ăźn activitățile economice.

AvĂąnd Ăźn vedere că o mare parte din aceste emisii provin din agricultură, oile, care produc metan ca urmare a digestiei și Ăźl elimină pe nări și, Ăźn mai mică măsură, prin flatulență, au fost primele animale supuse acestui studiu.

 Simulările computerizate au demonstrat că, Ăźn urma unei modificări genetice a oilor, fermierii ar putea reduce producția de gaz metan cu pĂąnă la 0.08% pe an.

Deși 0.08 procente reprezintă o scădere mică, specialiștii spun că trebuie să ținem cont de faptul că metanul are un impact mult mai puternic asupra mediului decĂąt dioxidul de carbon: potențialul de reținere a căldurii este de peste 20 de ori mai mare la metan decĂąt la dioxidul de carbon.

Modelul propus de australieni a demonstrat, de asemenea, că o modificare genetică care le-ar determina pe oi să fete mai mulți miei ar mări eficiența Ăźmperecherilor, ducĂąnd la o scădere a costurilor energetice la nivelul turmei, Ăźn ansamblu.

Iar crescĂąnd longevitatea animalelor, s-ar putea crește mai puține oi cu același profit, ceea ce ar reduce impactul ambiental al acestei activități.

 

Sursa: Descopera.ro

FII PRIMUL CARE COMENTEAZA

Filmulete cu animale VIDEO cu animale

Lucca- primul caine care a primit onoruri militare pentru munca ei in Afganistan

06 Apr 2016
Lucca- primul caine care a primit onoruri militare pentru munca ei in Afganistan
Anunturi animale
toate anunturile cu animale

Poze cu animale POZE cu animale

Jocuri cu animale JOCURI cu animale

Bancuri cu animale BANCURI cu animale

Trei soareci intr-un bar trageau shot-uri de tequila.Primul toarna un shot, isi umfla muschii si incepe: - Ba fraierilor, voi stiti capcanele alea de soareci pe care le pun bulangiii de oameni cu o bucatica de cascaval inauntru Ei bine, io desfac dintii aia, fac vreo 20 de tractiuni la capcana , iau cascavalul si o sterg, ba!!! - Mama , ce tare e asta! Al doilea isi pune tequila, se scutura si zice: - Brrr, stiti voi grauntele alea mici si roz,bobitele alea de grau cu otrava Eu iau cateva boabe, le pisez, le pun pe o foita si pac! le trag pe nas! - Ba 
 asta e nebun de tot! auzi, se drogheaza cu otrava! Al treilea isi pune si el un paharel, il da pe gat, se incordeaza, se scutura un pic si o ia la fuga. - Unde fugi dementule - Ma duc sa fut mAÆ’Ă‚Âątza..

toate bancurile cu animale

Avatare cu animale AVATARE cu animale

Cautari asociate "solu?ii extreme ?mpotriva efectului de ser?: oi modificate genetic!"

animale modificate genetic, sera, pestele sera, sera bettagran, sporturi extreme, filmulete extreme, poze extreme, mamifere extreme, funny cats extreme
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.