Publicitate
Publicitate

SECRETUL REGENER?RII ORGANELOR? O VITAMIN?

04 Dec 2011
Secretul regenerării organelor? O vitamină
Secretul regenerării organelor? O vitamină
 • voteaza

  Imi place Nu-mi place
 • voturi

  4
 • comentarii

  0
 • vizualizari

  58

Oamenii de știință germani au descoperit mecanismul prin care peștii-zebră reușesc să Ăźși regenereze porțiunile de corp pierdute.

Se cunoștea faptul că unele specii utilizează un acid special pentru a-și regenera un membru amputat sau a-și repara organele afectate, dar mecanismul fenomenului nu era Ăźncă Ăźnțeles.

După trei decenii de cercetări, Ăźn fine, lucrurile par să fi devenit mai clare. O echipă de cercetători de la Universitatea Konstanz, Germania, afirmă că a aflat cum se desfășoară procesul, studiind modul Ăźn care Ăźși refac Ăźnotătoarele peștii-zebră, o specie de vertebrate cu capacități avansate de regenerare.

Un rol de bază are, cred cercetătorii, o substanță numită acid retinoic.

În prima fază, plaga se acoperă cu mai multe straturi de țesut, iar dedesubt, celulele Ăźși pierd identitatea/specializarea, formĂąndu-se o masă de celule nediferențiate, numită blastem.

Peștii posedă un mecanism genetic special care permite acidului retinoic să controleze formarea blastemului, din ale cărui celule se va dezvolta ulterior o nouă Ăźnotătoare.

Acidul retinoic este produs de animale - inclusiv de oameni - din vitamina A, fiind capabil să activeze genele implicate Ăźn procesul de regenerare.

Cercetări anterioare au arătat că femeile Ăźnsărcinate care au deficit de vitamina A nasc adesea bebeluși subdezvoltați.

Totuși, deși mecanismul regenerării este acum cunoscut la peștii-zebră, nu se știe Ăźncă Ăźn ce fel ar putea fi aplicată aceste descoperiri la oameni.

Oamenii nu au capacitatea de a-și regenera un membru sau un Ăźntreg organ intern pierdut, iar cercetătorii speră ca, beneficiind de noile informații, să Ăźnțeleagă, deocamdată, de ce ne lipsește această capacitate.

 

Sursa: Descopera.ro

FII PRIMUL CARE COMENTEAZA

Filmulete cu animale VIDEO cu animale

Lucca- primul caine care a primit onoruri militare pentru munca ei in Afganistan

06 Apr 2016
Lucca- primul caine care a primit onoruri militare pentru munca ei in Afganistan
Anunturi animale
toate anunturile cu animale

Poze cu animale POZE cu animale

Jocuri cu animale JOCURI cu animale

Bancuri cu animale BANCURI cu animale

Un tip mergea printr-o padure deasa si dintr-o data aude:
- Mi-e foame, mi-e foame.
Se uita el in stinga si in dreapta si vede la radacina unui copac un vierme urit care urla:
- Mi-e foame, mi-e foame.
Se opreste si-l intreaba:
- Ce-i, ma?
Viermele raspunde:
- Io-s Aristide si mi-e foame.
Atunci tipul pune un picior, il striveste cu sete si zice:
- Io-s nervos si n-am chef de discutii


toate bancurile cu animale

Avatare cu animale AVATARE cu animale

Cautari asociate "secretul regener?rii organelor? o vitamin?"

secretul, secretul cainilor, vitamina e, vitamina, vitamina e pisici, vitamina d pisica, vitamina pisica, vitamina pisici, vitamina nevoie pisica, necesar vitamina pisici, localizarea organelor, organelor senzoriale, organelor respiratorii, pozitiile organelor, scheletul organelor, structura organelor mar, organelor digestive, organelor simt, igiena organelor respiratorii, scheletul organelor juridice
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.