Publicitate
Publicitate

P?S?RILE SALVATE DUP? DEZASTRUL ECOLOGIC NEOZEELANDEZ SE ?NTORC ?N NATUR?

26 Nov 2011
Păsările salvate după dezastrul ecologic neozeelandez se întorc în natură
Păsările salvate după dezastrul ecologic neozeelandez se întorc în natură
 • voteaza

  Imi place Nu-mi place
 • voturi

  1
 • comentarii

  0
 • vizualizari

  76

La aproape șapte săptămĂąni de la producerea uneia dintre cele mai mari catastrofe ecologice maritime, specialiștii din Noua Zeelandă Ăźncep să elibereze o parte din păsările marine pe care le-au salvat.

Pentru a fi eliberate, păsările vor trebui să treacă un test de 6 ore. Testul va dovedi adaptabilitatea la viața marină și va demonstra dacă penajul lor și-a recăpătat impermeabilitatea sau nu.

De asemenea, habitatele unde vor fi eliberate păsările au fost verificate pentru a stabili dacă sunt Ăźntr-o stare bună, pregătite să găzduiască viața sălbatică.

În urma dezastrului din luna octombrie (naufragiul unui cargou, Ăźn urma căruia sute de tone de combustibil petrolier s-au scurs Ăźn mare, Ăźn dreptul coastei Tauranga), mai bine de 400 de păsări au fost aduse la centrul pentru Ăźngrijirea animalelor sălbatice. Printre acestea se numără și 60 de exemplare dintr-o specie de prundăraș specifică Noii Zeelande, capturate preventiv, pentru a proteja specia pe cale de dispariție.

Deși există posibilitatea unei noi deversări de petrol, specialiștii nu au putut să mai țină păsările sălbatice captive fără a risca izbucnirea epidemiilor.

Primii 60 de pinguini vor fi eliberați Ăźn cursul zilei de azi și se așteaptă ca alți 60 să Ăźi urmeze Ăźn scurt timp.

 

Sursa: Descopera.ro

FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.