Publicitate
Publicitate

JAGUARII DIN BOLIVIA PROSPER?

30 Oct 2011
Jaguarii din Bolivia prosperă
Jaguarii din Bolivia prosperă
 • voteaza

  Imi place Nu-mi place
 • voturi

  32
 • comentarii

  0
 • vizualizari

  186

Un sistem de noi camere video instalate Ăźn junglele din Bolivia a identificat mai mulți jaguari decĂąt credeau inițial cercetătorii că viețuiesc Ăźn această țară sud-americană.

 

Cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră, specialiștii din cadrul Wildlife Conservation Society au identificat 19 exemplare de jaguari, un număr record de feline, comparativ cu estimările și experimentele similare anterioare din alte țări cu populații mari de jaguari.

Acestă tehnologie fusese anterior folosită Ăźn alte regiuni ale lumii pentru a identifica exemplarele de tigri, pe baza variațiilor Ăźn desenul caracteristic, cu dungi. Jaguarii au putut fi și ei identificați individual, pe baza modelului cu pete, care prezenta ușoare diferențe de la un exemplar la altul.

Cu ajutorul camerelor foto speciale, care se declanșează atunci cĂąnd animalul trece prin dreptull unui fascicul de raze infraroșii, au fost obținutet 975 fotografii.

Imaginile au fost obținute Ăźn regiunile Alto Madidi și Alto Heath din cadrul Parcului Național Madidi. Cu această ocazie, specialiștii au descoperit și populații stabile de pecari, maimuțe-păianjen și vidre uriașe.

Studiul este revoluționar și prin faptul că s-au folosit Ăźn premieră camere foto digitale Ăźn locul celor cu film. Parcul Național Madidi este una dintre cele mai mari rezervații naturale din Bolivia, iar imaginile obținute Ăźn cadrul acestui studiu vor ajuta la o evaluare mai precisă a populațiilor de animale și la elaborarea unor strategii adecvate de conservare a faunei.

 

Sursa: Descopera.ro

FII PRIMUL CARE COMENTEAZA

Filmulete cu animale VIDEO cu animale

Lucca- primul caine care a primit onoruri militare pentru munca ei in Afganistan

06 Apr 2016
Lucca- primul caine care a primit onoruri militare pentru munca ei in Afganistan
Anunturi animale
toate anunturile cu animale

Poze cu animale POZE cu animale

Jocuri cu animale JOCURI cu animale

Bancuri cu animale BANCURI cu animale

Pe terasa unei cafenele, se petrece de citava vreme o scena ciudata: un om si un ciine stau fata in fata, avind intre ei o tabla de sah. Mirat, un tip intreaba:
- Cum, ciinele dv. stie cu adevarat sa joace sah?
- Stie pe dracu’! E a patra partida pe care o pierde azi!

toate bancurile cu animale

Avatare cu animale AVATARE cu animale

Cautari asociate "jaguarii din bolivia prosper?"

jaguarii bolivia prosper, jaguarii
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.