Publicitate
Publicitate

?I RECHINII PLEAC? ?N VACAN??!

16 Jul 2011
Și rechinii pleacă în vacanță!
Și rechinii pleacă în vacanță!
 • voteaza

  Imi place Nu-mi place
 • voturi

  7
 • comentarii

  0
 • vizualizari

  87

Rechinii albi din Noua Zeelandă “pleacă anual Ăźn vacanță”, ĂźnotĂąnd mii de kilometri pĂąnă Ăźn apele calde ale Pacificului de Sud, de unde se Ăźntorc peste 6 luni.

Oamenii de știință din insula Steward, Noua Zeelendă, au observat că rechinii aleg Ăźn fiecare an, pe la mijlocul iernii, destinații precum Tonga, Fiji și Vanuatu. Unii dintre rechini au instinctele de orientare atĂąt de bine dezvoltate ĂźncĂąt reușesc să se Ăźntoarcă exact Ăźn locul de unde au plecat.

 Oficialii institutului Național de Cercetare a Apei și a Atmosferei din Noua Zeelandă susțin că studiul furnizează o imagine de ansamblu asupra ciclului de viață al marilor rechini albi, cea mai mare specie de rechini, care poate crește pană la opt metri lungime.

Oamenii de știință au studiat rechinii albi atĂąt Ăźn zona insulei Steward, cĂąt și Ăźn cea a insulei Chatham, aflată la 750 km Ăźn est de Noua Zeelandă. Aceste zone sunt considerate "puncte fierbinți" pentru rechini datorită numărului mare de colonii de foci, o sursă sigură de hrană pentru prădători.

Datele colectate cu ajutorul dispozitivelor de urmărire au arătat că rechinii au ajuns la adĂąncimi de peste 800 de metri Ăźn căutarea hranei, un exemplar reușind să ajungă la 1.200 de metri adĂąncime Ăźn drumul său spre Australia.

Cercetătorii au găsit un număr mare de rechini albi Ăźn jurul insulei Steward, reușind să marcheze 27 din ei Ăźn timpul expediției științifice.

Specialiștii spun că este Ăźncă neclar dacă numărul acestor prădători este Ăźn scădere sau dacă el a rămas constant. Specia a fost declarată ca fiind vulnerabilă și este protejată Ăźn apele din jurul Noii Zeelande Ăźncă din 2007.

Marii rechini albi trăiesc Ăźn medie pĂąnă la 50 de ani. Prin urmare ei se maturizează Ăźncet, producĂąnd 10 pui o dată la 2-3 ani. De aceea, populației Ăźi ia mult timp pentru a se reface.

Oamenii de știință speră ca acest studiu, aflat Ăźncă Ăźn desfășurare, va ajuta la o mai bună Ăźnțelegere a vieții rechinilor.

 

Sursa: Descopera.ro

 

 

FII PRIMUL CARE COMENTEAZA

Filmulete cu animale VIDEO cu animale

Lucca- primul caine care a primit onoruri militare pentru munca ei in Afganistan

06 Apr 2016
Lucca- primul caine care a primit onoruri militare pentru munca ei in Afganistan
Anunturi animale
toate anunturile cu animale

Poze cu animale POZE cu animale

Jocuri cu animale JOCURI cu animale

Bancuri cu animale BANCURI cu animale

Un iepuras intra in cofetarie si cere vanzatoarei doua banane si un suc de morcovi. Bea sucul si, spre stupefactia vanzatoarei, isi baga bananele in urechi. A doua zi, la fel. A treia zi idem. Vanzatoarea, hotarata sa afle motivul acestei purtari ciudate, ii spune, dupa patru zile, ca nu mai are banane. Iepurasul cere atunci doi morcovi si un suc de portocale. Bea sucul si isi baga morcovii in urechi. In pragul unei depresii nervoase, vanzatoarea il intreaba de ce isi baga morcovii in urechi. Raspunsul: "pai, daca nu mai aveti banane..."

toate bancurile cu animale

Avatare cu animale AVATARE cu animale

Cautari asociate "?i rechinii pleac? ?n vacan??!"

babuinii pleaca razboi, rechinii, rechinii de acvariu, rechinii+de+acvariu, rechinii acvariu, inmultirea rechinii, informatii rechinii, rechinii pesti, rechinii acvarii, apa traiesc rechinii, rechinii gri acvariu, poze rechinii, tipuri rechinii, rechinii albastri, inmultesc rechinii, jocuri rechinii, pesti rechinii, pestii rechinii, rechinii rapizi, rechinii recif
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.