Publicitate
Publicitate

CUM ZBOAR? UN RINOCER? CU PICIOARELE ?N SUS!

13 Nov 2011
Cum zboară un rinocer? Cu picioarele în sus!
Cum zboară un rinocer? Cu picioarele în sus!
 • voteaza

  Imi place Nu-mi place
 • voturi

  13
 • comentarii

  0
 • vizualizari

  2333

Organizația non-guvernamentală WWF a folosit un elicopter militar pentru a transporta 19 rinoceri dintr-o zonă inaccesibilă din Africa de Sud. Giganticele animale au fost prinse de glezne și purtate pe calea aerului spre o nouă rezervație naturală, unde vor fi protejate Ăźmpotriva braconierilor.

Rinocerul negru este o specie Ăźn pericol de dispariție, fiind vĂąnat masiv de braconieri. Din 1960 pĂąnă acum, numărul rinocerilor negri aflați Ăźn sălbăticie a scăzut cu 97.6%. Anul acesta, braconierii au ucis 341 de rinoceri, iar anul trecut aceștia au făcut 333 de victime.

Pentru a proteja cele 19 exemplare de rinocer negru, acestea au fost transportate 1500 de kilometri, din regiunea Eastern Cape a Africii de Sud Ăźn provincia Limpopo, unde se află o rezervație naturală.

Pentru a transporta rinocerii, oficialii WWF au fost nevoiți să recurgă la o metodă inedită ca urmare a faptului că aceștia se aflau Ăźntr-o zonă inaccesibilă: au fost tranchilizați, apoi au fost suspendați de glezne și transportați cu elicopterul militar la un loc accesibil vehiculelor de transport.

Dr. Jacques Flamand, liderul acestui proiect al WWF, a explicat de ce organizația sa a recurs la acest mod inedit de a transporta rinocerii: "PĂąnă acum, rinocerii erau transportați cu ajutorul unor camioane de-a lungul unui teren foarte dificil sau pe calea aerului, suspendați Ăźntr-o plasă. Această nouă procedură este mai comodă pentru rinocer, pentru că scurtează timpul pe care acesta Ăźl petrece sub efectul sedativelor. Dacă Ăźl transportam cu ajutorul unei plase, acest lucru i-ar fi afectat capacitatea de a respira. Transportul cu elicopterul durează doar 10 minute, iar animalele nu suferă deloc. Toți medicii veterinari implicați Ăźn translocare au căzut de acord că această metodă de transport este cea mai bună variantă pentru animale".

"Este esențial să ajutăm această specie pe cale de dispariție, creĂąnd noi populații de rinoceri Ăźn speranța că să vor Ăźnmulți rapid", a adăugat Dr. Flamand. PĂąnă acum, Ăźn cadrul proiectului WWF Black Rhino Range Expansion Project au fost translocați 120 de rinoceri negri, fiind create șapte noi populații de rinoceri de-a lungul a 8 ani.

 

Sursa: Descopera.ro

FII PRIMUL CARE COMENTEAZA

Filmulete cu animale VIDEO cu animale

Lucca- primul caine care a primit onoruri militare pentru munca ei in Afganistan

06 Apr 2016
Lucca- primul caine care a primit onoruri militare pentru munca ei in Afganistan
Anunturi animale
toate anunturile cu animale

Poze cu animale POZE cu animale

Jocuri cu animale JOCURI cu animale

Bancuri cu animale BANCURI cu animale

Se duce taranul cu calul la targ sa-l vanda. Ajuns acolo, apare un cumparator.
- Bade, ce cal frumos ai, dar de tras, trage calul tau
- Sparge norii, nu alta
Ii leaga o caruta de el si 
.nimic..nici nu se clinteste
-Pai spuneai ca trage

-Domn’le..nu stiu ce are acum..de nu vrea
-Dar de alergat alearga
sa-l pun la curse sa scot un ban cu el
-Ca gandul..
Ii da tipul un bici
calul nu schiteaza nimic
-Pai..vad ca nici nu alearga
-Nu mai stiu ce sa zic..
-Dar de mancat..macar atat..mananca
-Fomila
e pistol cu apa
Ii da tipul ovaz..calul nimic
Cumparatorul iritat ii spune
-Domn’le ..de tras nu trage, de alergat nu alearga de mancat nu mananca..la ce dracu l-ai mai aduc la targ
-Sa-l fac de rusine
manca-l-ar lupii

toate bancurile cu animale

Avatare cu animale AVATARE cu animale

Cautari asociate "cum zboar? un rinocer? cu picioarele ?n sus! "

rinocer, poiezii rinocer, poezie rinocer, gandacul rinocer, picioarele, picioarele ramei, picioarele iepurelui, picioarele pisicii, probleme picioarele, picioarele sinsilei, intepenesc picioarele catel, rani picioarele spate, poze picioarele iepurilor, cainelui intepenesc picioarele, probleme picioarele caini, probleme picioarele iepuri, probleme picioarele spate, picioarele spate taraste, probleme picioarele catelului, picioarele spate iepurelui
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.