Publicitate
Publicitate

CUM ZBOAR? UN RINOCER? CU PICIOARELE ?N SUS!

13 Nov 2011
Cum zboară un rinocer? Cu picioarele în sus!
Cum zboară un rinocer? Cu picioarele în sus!
 • voteaza

  Imi place Nu-mi place
 • voturi

  13
 • comentarii

  0
 • vizualizari

  2333

Organizația non-guvernamentală WWF a folosit un elicopter militar pentru a transporta 19 rinoceri dintr-o zonă inaccesibilă din Africa de Sud. Giganticele animale au fost prinse de glezne și purtate pe calea aerului spre o nouă rezervație naturală, unde vor fi protejate Ăźmpotriva braconierilor.

Rinocerul negru este o specie Ăźn pericol de dispariție, fiind vĂąnat masiv de braconieri. Din 1960 pĂąnă acum, numărul rinocerilor negri aflați Ăźn sălbăticie a scăzut cu 97.6%. Anul acesta, braconierii au ucis 341 de rinoceri, iar anul trecut aceștia au făcut 333 de victime.

Pentru a proteja cele 19 exemplare de rinocer negru, acestea au fost transportate 1500 de kilometri, din regiunea Eastern Cape a Africii de Sud Ăźn provincia Limpopo, unde se află o rezervație naturală.

Pentru a transporta rinocerii, oficialii WWF au fost nevoiți să recurgă la o metodă inedită ca urmare a faptului că aceștia se aflau Ăźntr-o zonă inaccesibilă: au fost tranchilizați, apoi au fost suspendați de glezne și transportați cu elicopterul militar la un loc accesibil vehiculelor de transport.

Dr. Jacques Flamand, liderul acestui proiect al WWF, a explicat de ce organizația sa a recurs la acest mod inedit de a transporta rinocerii: "PĂąnă acum, rinocerii erau transportați cu ajutorul unor camioane de-a lungul unui teren foarte dificil sau pe calea aerului, suspendați Ăźntr-o plasă. Această nouă procedură este mai comodă pentru rinocer, pentru că scurtează timpul pe care acesta Ăźl petrece sub efectul sedativelor. Dacă Ăźl transportam cu ajutorul unei plase, acest lucru i-ar fi afectat capacitatea de a respira. Transportul cu elicopterul durează doar 10 minute, iar animalele nu suferă deloc. Toți medicii veterinari implicați Ăźn translocare au căzut de acord că această metodă de transport este cea mai bună variantă pentru animale".

"Este esențial să ajutăm această specie pe cale de dispariție, creĂąnd noi populații de rinoceri Ăźn speranța că să vor Ăźnmulți rapid", a adăugat Dr. Flamand. PĂąnă acum, Ăźn cadrul proiectului WWF Black Rhino Range Expansion Project au fost translocați 120 de rinoceri negri, fiind create șapte noi populații de rinoceri de-a lungul a 8 ani.

 

Sursa: Descopera.ro

FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.