Publicitate
Publicitate

CEL MAI CIUDAT DINOZAUR A FOST DESCOPERIT IN SPANIA

18 Sep 2010
Cel mai ciudat dinozaur a fost descoperit in Spania
Cel mai ciudat dinozaur a fost descoperit in Spania
 • voteaza

  Imi place Nu-mi place
 • voturi

  76
 • comentarii

  4
 • vizualizari

  2014

A fost numit Quasisaurus, si este primul dinozaur carnivor care poseda o cocoasa de forma unei inotatoare. Bizarul pradator a trait in urma cu circa 130 de milioane de ani, atunci cand, probabil, urmarea dinozaurii de mici dimensiuni cu care se hranea. Ramasitele sale au fost scoase la lumina in apropierea localitatii Las Hoyas, la mica distanta de orasul Cuenca din vestul Spaniei.

Quasisaurus avea dimensiuni apropiate de cele ale unui rinocer actual, cu o lungime de circa 6 metri si o greutate de aproximativ 4 tone si jumatate. Ceea ce il face, insa, bizar este cocoasa pe care o poseda, o cocoasa asemanatoare unei inotatoare de rechin, neintalnita la o alta specie dinozauriana din acea perioada. Profesorul Francisco Ortega, liderul echipei de arheologi care a scos dinozaurul la lumina, sustine ca o asemenea structura osoasa se intalneste, intr-o forma mult mai redusa, la pasari, fapt care poate constitui un motiv serios de a lua in considerare ascendenta pasarilor din reptilele preistorice. De asemenea, savantul spaniol afirma ca Quasisaurus face parte din familia carcarodontozaurilor, aceeasi familie din care face parte si mult mai celebrul T-Rex.

"Carcarodontozaurii au fost cei mai mari pradatori dinozaurieni, iar istoria lor evolutiva este mult mai complexa decat ne-am imaginat vreodata. Exemplarul descoperit ne arata ca formatiuni osoase pe care le consideram ca apartinand celor mai evoluate specii de dinozauri exista si la pradatorii din Cretacicul Inferior, acum mai bine de 130 de milioane de ani", a adaugat acelasi Francisco Ortega.

 

Sursa: Descopera.ro

05 Mar 2012
Matei George

Tare dinozaur si frumos desen

25 Jan 2012
ionel

bn vrumos

10 Dec 2011
pewtec@yahoo.com

:| dinozaurii nu mai traiesc ! ce ai de zis ?! :|

25 Nov 2010
sand

cum va ciama??

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.