Publicitate
Publicitate

CAINII AU DEVENIT MAI NEAJUTORATI, DIN CAUZA DOMESTICIRII

11 Jun 2010
Cainii au devenit mai neajutorati, din cauza domesticirii
Cainii au devenit mai neajutorati, din cauza domesticirii
 • voteaza

  Imi place Nu-mi place
 • voturi

  3
 • comentarii

  0
 • vizualizari

  70

Cainii domestici au ajuns sa se bazeze prea mult pe oameni si sunt mai putin descurcareti decat rudele lor salbatice, arata un studiu realizat de cercetatori din Australia

Traiul pe langa casa omului a avut drept consecinta scaderea gradului de inteligenta in randul cainilor domestici, in comparatie cu stramosii lor lupii si cu "variantele" salbatice de tipul cainelui dingo.

In experimentele realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Australiei de Sud din Adelaide si Dingo Discovery Centre, cainii au picat testele de inteligenta pe care lupii si cainii dingo le-au trecut fara probleme.

Pentru a testa abilitatile de supravietuire ale animalelor, cercetatorii au asezat un castron cu mancare in spatele unui gard; pentru a ajunge la ea, animalele trebuiau sa mearga de-a lungul gardului - indepartandu-se astfel, initial, de sursa de hrana - pana gaseau o poarta si apoi sa se intoarca pana la castronul cu mancare.

Cainii dingo (o rasa de caini australieni, initial domesticiti, dar care, de multe generatii, s-au adaptat la viata in natura si au dezvoltat astfel caracteristici mai "salbatice") au rezolvat probelma in 20 de secunde; lupii, de asemenea, au ajuns la hrana cu multa usurinta.

In schimb, cainii domestici au fost foarte incurcati; au incercat sa treaca peste grad sau pe sub el, fara succes; in ansamblu, s-au descurcat mult mai prost decat rudele lor salbatice.

Cainii domestici, afirma cercetatorii, au abilitati sociale foarte bune, inclusiv in ceea ce priveste comunicare cu oamenii si invatarea de la acestia, prin observatie, insa, dupa mii de ani de trai pe langa gospodariile umane, si-au pierdut, in mare masura, abilitatile necesare pentru a supravietui in salbaticie.

 

Sursa: Deascopera.ro

FII PRIMUL CARE COMENTEAZA

Filmulete cu animale VIDEO cu animale

Lucca- primul caine care a primit onoruri militare pentru munca ei in Afganistan

06 Apr 2016
Lucca- primul caine care a primit onoruri militare pentru munca ei in Afganistan
Anunturi animale
toate anunturile cu animale

Poze cu animale POZE cu animale

Jocuri cu animale JOCURI cu animale

Bancuri cu animale BANCURI cu animale

Intr-o padure se deschide un supermarket. Toate animalele se aseaza la coada lupul, vulpea ursul ajung mai la urma. Deodata apare iepurele si vrea sa treaca de urs, care era ultimul. Ursul suparat il ia pe iepure la bataie, in cele din urma iepurele scapa si vrea sa treaca mai departe dar da de vulpe care suparata ca iepurele vrea sa o ia inaintea ei il ia la bataie. Iepurele scapa si de vulpe si ambitionat vrea sa treaca si mai in fata dar da de lup care vrea si el sa-l ia la bataie. Atunci iepurele suparat incepe sa strige:
- Sa mor daca mai deschid magazinul astazi!

toate bancurile cu animale

Avatare cu animale AVATARE cu animale

Cautari asociate "cainii au devenit mai neajutorati, din cauza domesticirii"

caini devenit neajutorati, acvariul devenit cetos, cauza incontinenta pui, cauza ologirii ratelor, cauza ologesc ratele, cauza apar diatomeele, alga maro cauza, cauza naparlesc iepuri, iepure agresiv cauza, sindromul vestibular cauza, cauza sindromului vestibular, cauza algelor acvarii, pt gem cainii, vb cainii, gem cainii, cainii lup, cainii cow cow, cainii sug, fac pui cainii, cainii urs
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.