Publicitate
Publicitate

A FOST DESCOPERITA O NOUA SPECIE DE PASARE

10 Feb 2016
A fost descoperita o noua specie de pasare
A fost descoperita o noua specie de pasare
 • voteaza

  Imi place Nu-mi place
 • voturi

  0
 • comentarii

  0
 • vizualizari

  117

 biologie, pasare, Borneo, jungla, padure tropicala

Biologii de la Universitatea din Leeds, Marea Britanie, au descoperit noua specie in padurea tropicala din insula Borneo.

"Descoperirea" a fost fotografiata in timpul unei "sesiuni" de observare a pasarilor, de pe un pod suspendat la 35 metri inaltime deasupra solului, in coronamentul copacilor.

Ulterior, pe baza fotografiilor, dr. David Edwards, specialist in ecologie tropicala, si-a dat seama ca e vorba despre o noua specie.

Creatura e o pasare de talie foarte mica, avand un penaj cenusiu cu portiuni albe in jurul ochilor, pe piept si pe abdomen. A fost observata hranindu-se cu vascul care creste pe ramurile copacilor.

Pasarea nu a primit inca un nume stiintific, deoarece se stiu inca prea putine lucruri despre ea, dar descoperirea arata ca padurile tropicale ascund inca multe secrete, chiar cand e vorba despre grupuri de animale considerate bine cunoscute, cum sunt pasarile.

Sursa:http://www.descopera.ro/

FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.