Singapura

RSS

SINGAPURA

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Singapura
Singapura
Singapura
Singapura
Singapura

Origine si istoric

Singapura este pisica obisnuita de pe strazile din Singapore, insula din sud-estul asiatic. Aceasta rasa a fost remarcata in 1974 de doi americani – Hal si Tommy Meadows – care o vor aduce in Statele Unite. Procesele de inmultire si selectie ce urmau regulile artei au determinat ca aceasta rasa sa btina titluri de noblete si sa fie recunoscuta de majoritatea asociatiilor feline nord-americane, printre care Cat Franciers’ Association. Totusi, numarul de pisici din rasa Singapura este relativ redus in Statele Unite. Acest lucru a facut ca numarul reproducatorilor disponibili sa fie si mai mic. In Europa, rasa Singapura este recunoscuta de Governing Council Of The Cat Fancy si de Livre officiel des origines felines. Ea place mult publicului, prin exotismul sau, dar, ca si in Statele Unite, numarul exemplarelor disponibile este inca scazut. Totusi rasa incepe sa se dezvolte.

Standard

Singapura prezinta trei trasaturi originale. Prima este talia sa mica. Standardul american precizeaza ca greutatea medie a unei pisici adulte este de 1,8 kg si 2,7 kg pentru femele si, respectiv, masculi. Aspectul capului reprezinta cea de-a doua trasatura distinctiva. Fata, usor triunghiulara, este practic „devorata” de doi ochi mari, usor migdalati, verzi, galbeni sau maro-deschis. Urechile mari si late, un stop putin marcat, situat putin deasupra liniei ochilor, o demarcatie clara intre falci si bot (numita pinch) completeaza tabloul. Cea de-a treia particularitate priveste blana, care este scurta si marcata de o zona pestrita identica cu cea descrisa la abisiniana.
Aspectul general al rasei Singapura invoca incontestabil calificativele de incantatoare si delicata.

Varietate

O singura varietate exista astazi la rasa Singapura, echivalenta cu varietatea iepure intalnita la abisiniana: brown ticked tabby. La aceasta blana, fiecare fir de par are minimum doua benzi maro-inchis, separate de o banda de culoarea fildesului. Partile laterale nu au zone pestrite si au o nuanta de crem foarte deschis. Sunt acceptate cateva dungi, daca sunt situate pe partea interioara a membrelor anterioare si la nivelul jaretelor membrelor posterioare. In jurul ochilor si a nasului, la baza mustatilor si intre degete, parul este maro-inchis. Nasul este de culoare roz-portocaliu, iar pernitele sunt brune rozalii.

Caracter

Pisica din rasa Singapura este un mic companion fermecator, foarte sociabil si care se adapteaza bine la viata de apartament.

Defecte

Colierele inchise si bratarile circulare la nivelul labelor, dungile pe coada, medalioanele albe sau alte pete, ochii albastri aduc descalificarea.
Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Rase de pisici orientale
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale


“Cea mai mica dintre feline este o capodopera!” Leonardo da Vinci

pisici
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.