Pisica pestrita californiana

RSS

PISICA PESTRITA CALIFORNIANA

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Pisica pestrita californiana
Pisica pestrita californiana
Pisica pestrita californiana

Origine si istoric

Pisica pestrita californiana s-a nascut mai intai in imaginatia unui scenarist hollywoodian, Paul Casey. Acesta dorea crearea unei pisici care sa prezinte toate caracteristicile morfologice ale pisicilor pestrite salbatice din africa. Realizarea acestui vis a inceput in anii 1970, apeland la numeroase tipuri genetice. Astfel, la crearea pisicii pestrite californiene au concurat siameza, britanica cu par scurt, americana cu par scurt, o intreaga serie de pisici vagaboande din Cairo si o serie de pisici din Africa tropicala. Dupa o indelungata munca de incrucisare si selectie, ce a cuprins 11 generatii de pisici, pisica pestrita californiana era destul de corect fixata.
Fiind obiectul unei campanii promotionale americane, a atins rapid preturi foarte ridicate. Din aceasta cauza importurile in Europa sunt limitate. La ora actuala, rasa nu exista decat intr-un centru de crestere a pisicilor din Elvetia.

Standard

Morfologia pisicii pestrite californiene ofera acestei rase un aspect salbatic. Corpul e puternic si mai degraba lung. Capul are o forma moderat triunghiulara, pometii sunt lati, fruntea bombata, urechile rotunde si plasate in partea din spate, ochii de marime medie, deschisi, migdalati, sunt foarte mari. Coada are o lungime medie. Blana este scurta, turtita pe partile laterale, pe spate, fata si gat. Este putin mai lunga pe coada si sub burta. Motivul de blana, anuntat de numele rasei, constituie una dintre caracteristicile majore. Aceasta blana este tarcata si patata. Petele, cu aspect rotund, dreptunghiular sau triunghiular, sunt repartizate pe tot corpul. Ele lasa loc si pentru unele dungi pe cap, gat, labute si coada.

Varietati

Pentru pisica pestrita californiana, Livre officiel des origines nu recomanda decat motivul patat tarcat, cu varietatile neagra-argintie si albastra-argintie.

Caracter

Aceasta pisica este sociabila si afectuasa. Este sportiva, energica, fara a fi agresiva, si foarte inteligenta.
Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Rase de pisici europene
15 Jan 2012
Mark

@Melaniadaniel: Nu ai citit bine. Creatia asta e de la scenaristul ala, Paul Casey. In plus, creatii se scrie cu 2 de "i"

03 Sep 2010
melaniadaniel

imi plac animalele enooorm sint minunnate aceste creati de la cel divin**

07 Mar 2010
simona

este minunat ce faceti voi.

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale


“Cea mai mica dintre feline este o capodopera!” Leonardo da Vinci

pisici
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.