Ocicat

RSS

OCICAT

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Ocicat
Ocicat
Ocicat
Ocicat
Ocicat
Ocicat
Ocicat

Origine si istoric

Rasa Ocicat a fost creata aproape din intamplare in Statele Unite, in 1964. Doamna Virginia Daly lucra la un program de incrucisare intre abisiniene si siameze. A fost foarte surprinsa cand, prin imperecherea unui metis abisinian-siamez cu un siamez ciocolatiu, a obtinut o pisica a carei blana amintea de cea a ocelotului. Foarte interesata de aest rezultat, crescatoarea s-a hotarat sa definitiveze aceasta rasa noua numita „Ocicat”.
In prezent, rasa Ocicat e recunoscuta de cea mai mare parte a asociatiilor feline nord-americane si europene.

Standard

Ocicat este o pisica longilina de talie mare. Capul are o forma usor triunghiulara. Din profil, prezinta un stop moderat, iar din fata, un pinch, de asemenea, moderat. Urechile sunt de marime medie si se termina cu un smoc de par. Coada e lunga si subtire si se termina cu par inchis la culoare. Blana e scurta. Ochii pot fi de culori diferite, cu exceptia celei albastru-deschis.
Caracteristica esentiala a pisicii Ocicat consta in blana ei tarcata si cu pete. Astfel, petele circulare trebuie sa ocupe cea mai mare parte a corpului intr-un mod regulat. Dungile nu se gasesc decat la extremitati: bratari si coliere pe labute si la gat, cat se poate de incomplete, M pe frunte care se prelungeste intre urechi, pete de culoare pe falci.

Varietati

Exista 7 varietati din care numai cea argintie este recunoscuta. Acestea sunt: bruna, albastra, ciocolatie, liliachie, maro-deschis si bej. Fiecare dintre ele prezinta pete inchise de o nuanta care se potriveste cu blana de fond mai deschisa, formata in intregime din par tarcat (cu alternata de benzi inchise si deschise)
Varianta argintie este recunoscuta in toate varietatile de baza descrise mai sus – blana de fond este atunci foarte deschisa, apropiindu-se de alb, ceea ce accentueaza contrastul cu petele.

Caracter

Pisica din rasa Ocicat este foarte sociabila, dar si foarte activa.

Defecte

Petele care fuzioneaza pentru a forma dungi nu sunt acceptate.
Ochii albastri, anomaliile cozii sau ale numarului de degete si prezenta albului in alta parte decat in jurul ochilor si la nivelul mustatilor, a barbiei sau in partea de sus a gatului sunt considerate defecte descalificante.
Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Rase de pisici europene
07 Jul 2010
carmen

foarte frumoasa pisica ocicat

COMENTEAZA SI TU

Articole din aceeasi categorie

Havana
Albastra de Rusia
Chartreux
Americana cu par scurt
Britanica cu par scurt
Bombay
Pisica pestrita californiana
Bengaleza
Pisica sacra birmaneza
Maine Coon

Cautari asociate "ocicat"

pisicile ocicat, rasa ocicat, ocicat lila, ocicat pisica, pisica ocicat, ocicat pisici, pisici ocicat, pisica rasa ocicat, rase pisici ocicat, rasa pisicii ocicat, ocicat rasa pisica, rasa pisica ocicat, rasa pisici ocicat
Animale
Pentru iubitorii de animale


“Cea mai mica dintre feline este o capodopera!” Leonardo da Vinci

pisici
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.