Havana

RSS

HAVANA

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Havana
Havana
Havana
Havana
Havana
Havana

Origine si istoric

Havana este o rasa creata in Marea Britanie, in anii 1950, printr-un proram de imperechere si selectie, in care, fara indoiala, s-a facut apel la siameze purtatoare de gene de culoare ciocolatie si la europenele negre. Obiectivul era de a obtine o pisica de culoarea ciocolatei, tipica siamezelor, dar cu o pigmentare pe tot corpul.

Standarde

Standardul american si englez difera in ce priveste tipul morfologic al Havanei. Pentru american trebuie cautat un tip mediolin, cu un cap caracterizat prntr-o forma usor triunghiulara, un pinch (adancire intre bot si falci) destul de pronuntat si un stop distinct. Pentru britanici trebuie cautat un tip longilin, cu un cap oriental, fara adancitura sau stop. Pentru ceilalti, cele 2 standarde sunt destul de asemanatoare.
Ochii ovali trebuie sa fie de un verde clar. Blana trebuie sa fie scurta si fina.

Varietate

Havana nu are decat o singura varietate. Dupa cum indica numele rasei, blana e de un castaniu frumos. Nasul si mustatile sunt de aceeasi culoare ca si blana. Pernitele sunt roz.

Caracter si crestere

Havana este cunoscuta ca un tovaras afectuos, calm si inteligent. Nu a mostenit vocea puternica a siamezelor. Puii se nasc tarcati, semne care dispar in parcursul primului an de viata.

Defecte

Petele albe pe blana, o culoare nepotrivita a ochilor duc la descalificare.
Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Rase de pisici europene
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale


“Cea mai mica dintre feline este o capodopera!” Leonardo da Vinci

pisici
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.