Europeana cu par scurt

RSS

EUROPEANA CU PAR SCURT

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Europeana cu par scurt
Europeana cu par scurt

Origine si istoric

Europeana cu par scurt este in Europa omoloaga britanicei cu par scurt in Marea Britanie si a americanei cu par scurt din Statele Unite. Putem spune ca pisica de tip european cu par scurt este descendenta pisicii maidaneze care reuseste o rasa noua si veche in acelasi timp.

Radacini vechi

Primele pisici domestice au fost aduse in Europa in timpuri indepartate, mai intai de catre greci, apoi de catre romani care le detineau de la egipteni. Pisica domestica a cunoscut de-a lungul timpului, in Europa, statuturi schimbatoare mai mult sau mai putin confortabile: deratizor, furnizor de piele si mai ales de proteine, tap ispasitor, martirizat in epoca proceselor de vrajitorie.

O recunoastere recenta

Abia in anul 1983 europeana cu par scurt a fost recunoscuta de Federatia Internationala a Felinelor.

Standard

Daca maidaneza are o morfologie putin variabila in functie de subiecti, europeana cu par scurt trebuie sa aiba un aspect forte precis. Caracteristici: membre solide, piept bine dezvoltat, coada de lungime medie, rotunjita la extremitati. Capul este in armonie cu corpul. Fata mai mult lunga decat lata, cu un craniu si o frunte usor bombate, nasul de lungime medie si o latime constanta, obrajii bine dezvoltati si barbia destul de puternica. Din profil stopul este mediu. Urechile sunt departate una de cealalta, de lungime medie rotunjite spre varfuri. Ochii sunt departati, orientati usor oblic, dar aproape rotunzi. Blana trebuie sa fie scurta, deasa, cu aspect lucios.

Caracter si crestere

Caracterul europenei cu par scurt se aseamana cu cel al pisicii domestice comune pe care toti o cunoastem bine. Pisica europeana cu par scurt este o pisica activa, foarte rustica, fara probleme de reproducere, cu o sanatate in general buna. Ea a conservat de asemenea, un instinct de vanator de rozatoare.

Defecte

Sunt considerate defecte, printre altele, un stop prea marcat, o morfologie prea brevilina sau prea longilina, o blana prea lunga sau prea lanoasa.
Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Rase de pisici europene
14 May 2013
elena

este garfild

06 Sep 2011
Adi

de ce toate femeile singure si frustrate au pisici in loc sa isi caute un barbat ?

04 Aug 2010
Georgeta Helmeseanu

buna ..,si eu am un pisoi european care este superb il cheama garfield chiar seamana cu el numai ca are labutele albe si in decembrie implineste 6 ani si,la fel ca toate fetele care au pisici pur si simplu il ador este superb si foarte inteligent ,,,..

07 Mar 2010
simona

sunt frumoase

04 Feb 2010
Kathy

SaLl,si eu am o pisica Europeana cu par scurt.Este fata si o cheama Maya si este alba cu gri.Are 1 an si va implini in 7 mai ,2ani.Nu este asa lingusitoare cacelelalte pisici(de alta rasa desigur).Dar o iubesc F f f f F F mult este draguta si frumoasa. :) :P

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale


“Cea mai mica dintre feline este o capodopera!” Leonardo da Vinci

pisici
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.