Bombay

RSS

BOMBAY

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Bombay
Bombay
Bombay

Origine si istoric

Bombay seamana mult cu o pantera neagra in miniatura, din India. Aceasta asemanare sta la baza denumirii rasei care nu are origini exotice, ci este un produs pur al specialistilor: un metisaj dintre burmeza zibelina si americana cu par scurt negru. Fixand aproape toate genele originare ale celor 2 rase parentale care ii interesau, crescatorii americani incearca astazi sa inmulteasca rasa numai prin imperecherea pisicilor Bombay intre ele.
Foarte spectaculoasa, pisica Bombay e totusi putin raspandita, mai ales in Europa. Elvetia o gazduieste totusi in cateva centre de crestere de calitate.

Standard

Morfologia pisicii Bombay se apropie mult de aceea a birmanezei de tip american. Astfel, corpul ei mediolin, bine proportionat, foarte musculos si prelungit printr-o coada de lungime medie. Capul e mai degraba rotund din toate unghirile, din profil avand un stop bine vizibil. Ochii, destul de departati, sunt rotunzi. Urechile, de marime medie, sunt departate si rotunjite. Blana, de asemenea, se apropie de cea a birmanezei: are o lungime medie spre scurta si este extrem de matasoasa.

Varietate

Pisica Bombay exista numai intr-o singura varietate, neagra ca smoala, cu ochii aurii. Nasul si pernitele sunt negre.

Caracter si crestere

Bombay are o reputatia da a fi o pisica activa si jucausa, fiind in acelasi timp bine adaptata vietii de apartament.
In ceea ce priveste reproducerea trebuie subliniat faptul ca exista 2 modalitati de a obtine pisici Bombay. Prima este metisajul: se imperecheaza o pisica Bombay cu o burmeza zibelina. Cea de-a doua modalitate, preferabila, consta in imperecherea a doua pisici Bombay. In ambele cazuri se obtin trasaturi eterogene in ce priveste culoarea, cu pisoi de culoare negru-carbune si altii maro inchis ca burmezele zibeline. Trebuie notat faptul ca metisajul dintre Bombay si americana cu par scurt este interzis de Livre officiel des origines felines.

Defecte

Un stop excesiv, ochii verzi, medalioanele si petele determina descalificarea.
Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Rase de pisici europene
23 Feb 2012
maria

Eu am cerut o poza cu pisici cu pui dar mi-a dat o poza cu o pisica fara pui explicatie acum.

30 May 2010
daniela

am o pisica bombay cu 7 pui din care doar 4 sunt negri complet, deci urmasi ai rasei bombay. daca este cineva doritor sa-mi spuna.

20 Apr 2010
valentina

buna.s eu am avut un motanel rasa bombay!era super dragut cu blanita lucioasa si semi-lunga,ochi galbeni pupile negre,rotunzi semana cu o panteruta in miniatura!era foarte activ si jucaus si f inteligent simtea orice miscare!ne intelegea cand vorbeam cu el,statea la geam s uita afara,daca il chemai la tine venea,era uneori si neastamparat,mai musca dar il adoram!!!:x:x ar fi f bn daca as mai gasi un motan ca el sau sa iau altul de la cineva!!!as vrea unul asa daca are cineva!astept mesaje ceva!

07 Mar 2010
simona

este foarte bine acum.........

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale


“Cea mai mica dintre feline este o capodopera!” Leonardo da Vinci

pisici
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.