Bengaleza

RSS

BENGALEZA

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Bengaleza
Bengaleza
Bengaleza
Bengaleza
Bengaleza
Bengaleza
Bengaleza

Origine si istoric

Pisica bengaleza a fost creata relativ recent de Jean Mill, o crescatoare din California. Obiectivul fiind de a obtine un mic leopard de apartament, crescatoarea a creat un program de incrucisare si de selectie folosind 2 tipuri genetice: pisica europeana sau pisica domestica si pisica leopard sau pisica bengaleza. Aceasta din urma este o pisica salbatica din sud-estul asiatic, care prezinta o blana dungata. Intreaga munca de selectie a constat in eliminarea reminiscentelor comportamentului sabatic si in fixarea petelor aduse de Felis bengalensis. Aceasta rasa noua, creata in 1980, este astazi recunoscuta de Cat Franciers’ Association in SUA si de Federatia Internationala a Felinelor in Europa. Crescatorii francezi sunt serios interesati de aceasta rasa.

Standard

Pisica bengaleza este o rasa mare si musculoasa, de tipmai degraba mediolin. Capul in forma de triunghi, putin accentuat, are un nas si o barbie puternice. Urechile sunt de o lungime si coada este lunga. Blana e scurta. Modelul de pe blana constituie o caracteristica esentiala la bengaleza. Aceasta blana este patata tarcat. Petele rotunde, trebuie sa fie repartizate in mod regulat, pe tot corpul, inclusiv pe spate. Sunt inlocuite de dungi orizontale la nivelul omoplatilor si de cercuri pe coada, care se termina cu o zona inchisa la culoare. La sfarsit, crescatorii vor vrea sa inlocuiasca petele cu adevarate inele. La pisica tarcatamarmorata, modelele sunt dispuse aleatoriu danad impresia de marmura. Burta trebuie sa fie neaparat acoperita de pete.

Varietati

Sunt recunoscute 3 culori: maro tarcat cu pete, maro tarcat marmorat, seal tobby point. Exista inca 2 tipuri: tarcata culoarea sepiei si tarcata culoarea nurcii.

Caracter si crestere

Caracterul poate sa fie inca destul de salbatic la unii dintre subiecti, dar bengaleza este in general de incredere, atenta, curioasa si prietenoasa.
Vanatul, prin care isi consuma enorma cantitate de energie, este o activitate vitala pentru aceasta pisica inca marcata de viata salbatica.

Defecte

Absenta petelor de pe burta si culoarea inchisa de la extremitatea cozii, pernitele, fara nici o legatura cu restul culorii blanii, duc la descalificare.
Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Rase de pisici europene
07 Mar 2010
simona

este foate drumos ce faceti voi acum

07 Mar 2010
simona

este foarte frumos din partea voastra ce faceti voi acum.

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale


“Cea mai mica dintre feline este o capodopera!” Leonardo da Vinci

pisici
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.