Americana cu par scurt

RSS

AMERICANA CU PAR SCURT

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Americana cu par scurt
Americana cu par scurt
Americana cu par scurt
Americana cu par scurt

Origine si istoric

Americana cu par scurt e omologul american al britanicei cu par scurt si al rasei europenecu par scurt din Europa continentala. E vorba de o rasa obtinuta prin selectie din pisica domestica obisnuita.

Standard

Dupa Cat Franciers’ Association, aspectul general al pisicii din rasa americana cu par scurt trebuie sa arate ca avem de-a face cu „o adevarata rasa de pisica de munca”, iar corpul, solid construit, trebuie sa denote putere, rezistenta si agilitate. Altfel vazuta, pisica americana cu par scurt este de tip mediolin, avand un corp mai degraba lung decat inalt. Picioarele, coada si capul sunt in armonie cu corpul. Capul este lunguiet, un pic mai lung decat lat.
Din fata observam ca nu are craniu bombat, ca urechile sunt mijlocii, ca falcile sunt bine conturate si botul e patrat.
Maxilarul trebuie sa fie puternic si suficient de lung pentru a asigura capturarea prazilor. Blana e scurta si deasa, cu o textura viguroasa. Desimea blanii pisicilor din rasa americana cu par scurt este variabila, in functie de anotimp, si se indeseste iarna.

Varietati

Americana cu par scurt are blana in toate varietatile de culori admise si la ruda sa, britanica cu par scurt.
Pisica din varietatea arlechin este numita van bicolor, tarcata solz de testoasa: tigrata peticita; shell cameo si shaded cameo: sinsila rosie si rosu cu umbre. Se pare ca varietatile tarcata argintie si ciocolatie sunt astazi cele mai pretuite din aceasta rasa.

Caracter

Americana cu par scurt are o solida reputatie de pisica echilibrata si robusta. Avand un caracter sociabil si placut se adapteaza usor vietii la apartament. Dar va fi foarte incantata daca va avea acces la exterior, unde isi va putea exersa talentele de vanator.

Defecte

Orice morfologie brevelina va fi penalizata. Americana cu par scurt nu trebuie sa aiba morfologia rasei britanice. Capul sau trebuie sa fie mai lung decat lat. In expozitii, petele sau medalioanele albe duc la descalificare.
Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Rase de pisici europene
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale


“Cea mai mica dintre feline este o capodopera!” Leonardo da Vinci

pisici
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.