Timpul pentru joaca

RSS

TIMPUL PENTRU JOACA

27 Feb 2012
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Timpul pentru joaca
Timpul pentru joaca

Joaca cu pisica este atat un prilej de distractie si de interactiune, cat si unul care ajuta la crearea unei legaturi puternice intre voi si la petrecerea unor momente placute impreuna. In acelasi timp, joaca reprezinta pentru puiul de pisica un moment in care isi poate dezvolta coordonarea ochilor si a picioarelor, dar si unul in care poate exersa activitatile pe care le va folosi pentru a lupta, vana sau pentru a-si apara teritoriul. Acest lucru este valabil si pentru pisicile de apartament, deoarece acestea sunt activitati uzuale pentru pisica.

Comportament

Invat-o sa se comporte

Obiceiurile pisicii se formeaza inca din stadiul de junior. Influenta mamei, a altor pui de pisica si interactiunea cu oamenii sunt factori care contribuie la formarea obiceiurilor viitoare ale pisicii tale.

De exemplu, nu lasa puiul de pisica sa se joace cu degetele tale: el poate asocia degetele cu un joc si poate deveni riscant pentru tine atunci cand va intra in stadiul de adult. Incurajeaza-l in acest sens, astfel il vei ajuta sa creasca sanatos si sa fie fericit.

Jucariile potrivite

Jucariile simple, cum ar fi mingea de ping pong sau o minge confectionata de tine din hartie sunt foarte iubite de catre puii de pisica. De asemenea, pentru a-i dezvolta simtul de “vanator” poti lega un obiect de o sfoara, realizand o jucarie pe care pisica poate sa o vaneze sau dupa care poate sa sara (dar aminteste-ti sa nu o uiti pe jos dupa terminarea jocului, deoarece aceasta o poate inghiti si astfel poate avea probleme cu stomacul). Jocurile de tipul “unditelor de pescuit” sau baghetele sunt interesante pentru puii de pisica, la fel si jucariile mici din plus. Dar nu uita sa nu ii oferi jucarii prea mici pe care le poate inghiti cu usurinta.

Puii de pisica, dar si pisicile adulte adora pungile din hartie, dar nu lasa la indemana lor pungi din plastic, cu care s-ar putea sufoca.

Achizitioneaza obiecte pe care sa se catere. Aceste obiecte sunt distractive, ajuta pisicile sa isi mentina gherutele si le tin departe de mobila si covoarele.

Jocurile potrivite

Nu se stie exact motivul pentru care puii de pisica, dupa a 5-a luna de viata, incep sa se joace mai putin. Unii cercetatori, dupa observarea comportamentului acestora, sustin ca acest lucru se intampla din cauza faptului ca procesul de invatare se apropie de sfarsit. In acelasi timp este adevarat si faptul ca unele pisici raman jucause toata viata.

Joaca reprezinta o modalitate distractiva de a-ti mentine pisica supla prin stimularea muschilor si a agilitatii.

Vei fi surprins sa afli ca puiul tau este capabil sa invete orice tip de joc, cu putina rabdare si foarte multa atentie, puiul va trece orice test.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Primii pasi
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale


“Cea mai mica dintre feline este o capodopera!” Leonardo da Vinci

pisici
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.