Prima iesire din casa

RSS

PRIMA IESIRE DIN CASA

05 Mar 2012
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Prima iesire din casa
Prima iesire din casa

Puii de pisica sunt micuti si fara experienta, in timp ce lumea care ii inconjoara este enorma. Pentru a te asigura ca nu exista riscuri, supravegheza indeaproape puiul in primele saptamani atunci cand iese afara.

Toate pisicile adora sa isi marcheze teritoriul, sa se catere in copaci, sa vaneze, sa socializeze cu alte pisici sau doar sa stea tolanite la soare. Dar, prin iesirile afara, puiul este expus unor pericole potentiale: alte animale, boli sau paraziti, pericolele din trafic. Asadar, daca il lasi afara ia toate masurile de precautie necesare:

  • Trebuie sa aiba facute toate vaccinurile. Intreaba medicul veterinar ce vaccinuri care pot sa iti protejeze puiul de boli infectioase exista pe piata.
  • Daca decizi sa achizitionezi o zgarda, cumpara una anti-sufocare (de exemplu una care are o banda elastica) care sa aiba si o eticheta de identificare, pe care sa fie trecut numele si adresa ta.
  • In cazul in care nu doresti ca pisica sa faca pui, prima iesire trebuie facuta doar dupa ce ai sterilizat-o.
  • Daca ai gradina sau traiesti intr-o zona linistita poti folosi o lesa pentru a o lasa se sa miste independent. Noaptea, pentru a evita orice pericole, este recomandat sa o tii in casa.
  • Nu lasa pisica in gradina dupa ce ai folosit erbicide sau ingrasaminte.
Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Primii pasi
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale


“Cea mai mica dintre feline este o capodopera!” Leonardo da Vinci

pisici
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.