Notiuni elementare de hranire

RSS

NOTIUNI ELEMENTARE DE HRANIRE

05 Mar 2012
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Notiuni elementare de hranire
Notiuni elementare de hranire

Intre a treia si a patra saptamana de viata, puiul de pisica va fi pregatit sa manance alimente solide – de preferat hrana special formulata pentru puii de pisica cum ar fi FRISKIES Junior. Nu ii oferi hrana special formulata pentru pisicile adulte, deoarece nutrientii continuti de aceasta nu sunt portiviti pentru sistemul digestiv al puilor de pisica si pot provoca diferite probleme cu stomacul.

Daca oferi puiului de pisica hrana uscata, la inceput este recomandat sa o umezesti cu apa, dar nu adauga mai mult de 1/3 apa calda la o masa. Cantitatea de apa adaugata in hrana trebuie redusa treptat daca pisoiul incepe sa consume hrana asa cum este.

Intre a saptea saptamana de viata si a sasea luna, ofera puiului 3-4 portii de hrana pe zi (25-75 g/zi). Intre a saptea si a doisprezecea luna de viata, puiul va avea nevoie de doar 2 mese pe zi (50-75 g/zi).

Chiar daca pisoiul incepe sa semene cu o pisica adulta, nu uita ca el este inca in crestere. Prin urmare, este important sa ii oferi in continuare FRISKIES Junior pana la varsta de 12 luni.

Apa

Pentru a se mentine sanatos si in forma, puiul de pisica trebuie sa consume o cantitate suficienta de apa pe zi. Din acest motiv este recomandat sa aiba la dispozitie in permanenta apa proaspata si curata. In timpul lunilor de vara, datorita faptului ca temperatura este mai ridicata el va consuma mai multa apa si va manca mai putin. Astfel, pentru a evita deshidratarea nu uita sa lasi la dispozitia lui in permanenta vasul plin cu apa.

In orice caz, nu este bine sa obisnuiesti puiul sa consume apa direct de la chiuveta, cada sau din vasul de toaleta, deoarece acestea pot contine urme de detergent sau dezinfectant, ne mai mentionand faptul ca el poate intra in apa.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Primii pasi
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale


“Cea mai mica dintre feline este o capodopera!” Leonardo da Vinci

pisici
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.