Lumea vazuta prin ochii puiului tau de pisica

RSS

LUMEA VAZUTA PRIN OCHII PUIULUI TAU DE PISICA

27 Feb 2012
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Lumea vazuta prin ochii puiului tau de pisica
Lumea vazuta prin ochii puiului tau de pisica

Spre deosebire de oameni, puii de pisica vad lumea diferit. Ei nu numai ca vad culorile diferit fata de noi, dar au si un camp vizual mult mai mare si o vedere mult mai clara. Va prezentam cateva lucruri despre modul in care pisicile vad anumite imagini.

Pisicile vad mai bine culorile: albastru si galben. Nu disting culori ca verde, portocaliu sau rosu si de asemenea nu pot diferentia albastru sau verde de gri.

Un gazon pe care noi il vedem verde, pisica il vede alb. Pisica distinge nuante subtile de gri mult mai bine decat oamenii, asadar ele vad mai bine decat noi la lumina scazuta.

Pisicile nu vad la fel de bine ca oamenii, dar doar pe timpul zilei. Putem spune ca pentru a vedea bine un obiect pe care noi il vedem de la 3 metri, ele trebuie sa stea la o distanta de circa 1 metru.

Pisicile vad in intuneric de 6 ori mai bine decat oamenii. Ele au in spatele retinei o suprafata care reflecta lumina, astfel crescand sansa de a vedea obiecte in miscare si atunci cand lumina este foarte scazuta. Din acest motiv, ochii pisicii stralucesc in lumina farurilor masinilor.

Campul vizual al unei pisici este de 200 de grade, putin mai mare decat cel al oamenilor, ceea ce inseamna ca sunt mai constiente de ceea ce se intampla in jurul lor. Dar ochii lor de pradator sunt facuti pentru a privi inainte.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Primii pasi
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale


“Cea mai mica dintre feline este o capodopera!” Leonardo da Vinci

pisici
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.