Dresajul

RSS

DRESAJUL

27 Feb 2012
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Dresajul
Dresajul

Contrar celor stiute de majoritatea oamenilor, pisica poate fi dresata, dar ai nevoie de timp si de rabdare: pisicii ii face placere sa petreaca mai mult timp cu tine! Iata cateva sfaturi care te vor ajuta:

 

1. Daca decizi sa incepi o sesiune de dresaj, fa-o intr-un spatiu linistit, unde nu sunteti distrasi. Inchide televizorul sau radioul pentru a face pisica sa ramana concentrata.

2. Ofera-i recompensa delicioase, dar si o motivatie buna pentru a invata. Nu uita sa-i oferi recompensa de fiecare data cand executa corect comanda data.

3. Sesiunile de dresaj trebuie realizate inainte de masa, pentru ca recompensa sa fie apreciata de pisica. Dar nu trebuie realizate nici atunci cand pisica are stomacul gol, deoarece o pisica infometata poate fi un elev neastamparat.

4. Fiecare sesiune trebuie sa fie scurta, astfel incat pisica sa nu se plictiseasca. 10 – 15 minute vor fi suficiente pentru o sesiune.

5. In fiecare sesiune invat-o o singura comanda. Evita sa dai mai multe comenzi pentru ca ea sa nu le confunde si sa devina derutata.

6. Intotdeauna in timpul dresajului trebuie sa fii ferm si coerent. Daca pisica face ceva gresit, spune un NU ferm acompaniat de o bataie din palme. Daca nu ii explici imediat greseala, pisica nu o sa inteleaga de ce te comporti asa.

7. Atunci cand pisica incepe sa raspunda la o anumita comanda, repet-o de mai multe ori pe un ton binevoitor si ofera-i si putin rasfat.

8. Daca pisica nu face progrese, este posibil ca tu sa nu ai suficienta rabdare. Repeta comanda pana cand esti sigur ca aceasta a invatat-o.

Daca decizi sa o inveti comenzi mai complexe, cum ar fi “programul de agilitate”, este recomandat sa imparti exercitiul in mai multe elemente. Dupa ce a invatat fiecare element, pisca va fi in masura sa execute corect intregul program.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Primii pasi
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale


“Cea mai mica dintre feline este o capodopera!” Leonardo da Vinci

pisici
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.