Ingrijiri curente

RSS

INGRIJIRI CURENTE

29 Dec 2008
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Ingrijiri curente
Ingrijiri curente

Cum se da pisicii un medicament

Rugati pe cineva sa va ajute, sa o tina cu fermitate culcata pe o masa, apasand partea din spate si imobilizandu-i labutele din fata. Odata ce pisica e tinuta astfel, cu o mana apucati-o de comisura pentru a o obliga sa deschida gura, iar cu cealalta introduceti comprimatul sau pilula cat mai adanc posibil in gat. Mentineti apoi gura inchisa pana cand se produce un reflex de deglutitie. Pentru a administra un comprimat, putem, de asemenea, sa il pisam ca o pudra si sa il amestecam in mancarea pisicii, daca mirosul nu e respingator. Putem sa amestecam comprimatul transformat in pudra cu lapte concentrat si sa ungem labuta pisicii, pe care aceasta o va linge.

Picaturi sau sirop

Daca pisica refuza medicamentul  in mancare, puneti-l intr-o seringa fara ac pe care sa o veti introduce in gura animalului printr-o parte, dincolo de bariera dintilor. Lasati-l sa curga incet.

Picaturi in nas

Gasiti pe cineva care sa va ajute. Intr-o mana tineti ferm capul pisicii la nivelul cefei, iar cu cealalta picurati cu grija in fiecare nara.

Picaturi in ochi

Tinand pisica la fel ca mai sus, lasati sa curga lichidul sau pomada direct pe cornee, pipeta sau tubul fiind tinute in spatele sau deasupra ochiului animalului, pentru a nu-l speria.

Cum se badijoneaza gatul pisicii

Deschideti gura pisicii cu o mana, apucand de comisurile buzelor. Tineti animalul in pozitia aceasta, iar cu cealalta mana, introduceti in gura tamponul de vata imbibat in prealabil cu produsul cu care vreti sa ungeti. Pisica va mesteca scurt vata inainte sa o scuipe, amestecand produsul cu saliva.

Cum se ia temperatura pisicii

Trebuie sa va ajute cineva sa tineti pisica imobilizata pe o masa, apasand-o pe umeri. Ridicati coada si introduceti termometrul uns cu vaselina in anus. Lasati un minut. Temperatura normala a pisicii este de 38,5 grade Celsius. Incepand cu 39 grade Celsius trebuie sa consideram ca temperatura este crescuta.

Cum se face o injectie subcutanata

Injectiile subcutanate sunt la indemana oricui, iar cele intramusculare si intravenoase sunt de competenta veterinarului. Tinand pisica pe burta pe o masa, apucati pielea de deasupra gatului, dezinfectati cu vata imbibata in alcool de 90 grade, infingeti acul rapid, in paralel cu pielea, sa apasati incet pe pistonul seringii.

Cum se panseaza o pisica

Pentru a bandaja o labuta, treceti fasa pe deasupra si pe dedesubtul articulatiei. Pentru a pansa capul, faceti un bandaj sub forma de opt, apoi il treceti in jurul urechilor pe care le lasati libere. Pentru cada fixati mai intai o bucata de fasa in lungime, apoi pansati in jurul ei. In timpul pansarii, o pisica agitata ar trebui tinuta de o a treia persoana.

Cum se transporta o pisica ranita

Daca pisica dumneaoastra e agresiva, infasurati-o intr-o patura si transportati-o intr-o cusca destul de mare. Daca nu, luati-o tinand-o cu o mana de sub piept, iar cu cealalta din spate. Daca presupuneti ca este o fractura de coloana vertebrala miscati-o cat mai putin si transportati-o pe o planseta pe care o veti introduce cu grija sub corpul ei.

Dulapiorul cu medicamente

- Alcool de 90 de grade pentru dezinfectare
- Betadina pentru rani
- Pomada antibiotica
- Gel gastrointestinal si antivomitiv
- Sirop pentru tuse
- Vermifug: de dat de doua ori pe an
- Lotiune impotriva mancarimilor
- Substante impotriva greturilor si calmant pentru calatorii
- Produse pentru curatarea urechilor
- Pomada pentru pernite
- Termometru, vata, comprese sterile, fasa normala si elastica, plasture, perii
- Penseta pentru scos spinii
- Cleste-ghilotina pentru taiat unghii, foarfece cu varfuri rotunde
Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Ingrijire
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale


“Cea mai mica dintre feline este o capodopera!” Leonardo da Vinci

pisici
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.