Contraceptie si Sterilizare

RSS

CONTRACEPTIE SI STERILIZARE

04 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Contraceptie si Sterilizare
Contraceptie si Sterilizare

Pilula si injectia contraceptiva

Aceste sunt cele doua mijloace de contraceptie folosite pentru pisici. Pilula anuleaza sau intarzie ciclul in curs. E administrata inainte de calduri sau, cel tarziu, inca de la primele semne. Injectia stopeaza ciclul ciclul femelei de la 6 la 8 luni. Contraceptia nu se aplica decat unei femele cu aparatul genital sanatos si sunt indispensabile perioadele normale de calduri din cand in cand.

Sterilizarea pisicii

La femela, sterilizarea consta intr-o ovariectomie, sau ablatiunea ovarelor, care se practica incepand cu varsta de 6 sau 7 luni, chiar daca nu a avut calduri. E posibil sa fie operata si o pisica mai in varsta, chiar daca a fost de mai multe ori gestanta. Interventia se face intotdeauna sub anestezie generala. Pisica va fi incredintata in aceeasi seara, iar firele operatiei vor fi scoase zece zile mai tarziu.

Castrarea masculului

Masculul care sta intr-un apartament si nu isi poate potoli instinctul sexual va fi mai putin perturbat si ii va fi mai usor sa locuiasca aici daca este castrat.
Castrarea face, de asemenea, sa dispara mirosul puternic de urina al masculului. Interventia, dintre cele mai benigne, se practica tot sub anestezie generala. Se poate interveni de la varsta de 6 luni, dar este de preferat sa se astepte pana la 8 sau 9 luni, cand pisoiul este pe deplin format.

Efecte si daune

Castrarea le face pe pisici mai linistite, dar in niciun caz inerte, contrar a ceea ce credem adesea.
Singurul inconvenient este ca animalele castrate sunt dispuse la obezitate, pe care o vom preveni reducand o treime din ratia zilnica si incurajandu-le la joc.
Un mijloc contraceptiv temporar sau definitiv administrat pisicii va scuti stapanul de a-i provoca un avort cu ajutorul injectiilor facute in urmatoarele 12 zile  care urmeaza imperecherii. Provocarea repetata a avorturilor poate fi periculoasa pentru pisica. Contraceptia contribuie la limitarea problemei triste de a eutanasia pisoiasii sau a-i abandona. Nu rar pot fi vazuti pisoi – carora nu li s-a gasit un plasament – parasiti, cu speranta ca vor intalni un suflet care ii va compatimi. In realitate, pisicile parasite sfarsesc prin a fi respinse la nesfarsit sau devin vagabonade, frumoase si abandonate.
Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Ingrijire
30 May 2011
ella13

pisicuta mea are cam 5 luni si de o luna am observat ca i se mareste burtica iar acum simt si cum misca puiutii in burta. Mi se pare totusi prea mica sa aiba pui si imi e frica sa nu pateasca ea ceva. Va rog frumos sa imi dati un sfat. Va multumesc !

25 May 2010
Bogdanescu Rodica

caut de maxima urgenta DR. VETRINAR,AM PISICA STERILIZATA,DIN DATA DE 29 .04.2010,FIRELE SANT SCOASE,PISICA ARE SECRETII PURULENTE DIN VAGIN,I-AM DAT ANTIBIOTIC O SAPATAMANA ,SE NUMESTE CEFA--CURE ANTIBIOTICUL,ACUM PISICA PLANGE DE DURERI,NU A FOST IMPERECHEATA ,S-A EFECTUTAT CASTRAREA LA 1 AN SI 29 ZILE ,A PRIMIT TRATAMENT PTR CALDURI ,A FACUT LA O SAPTAMANA PIOMETRITA ,FIIND IMPERIOS NECESARA STERILIZREA,VA MULTUMESC PTR. AJUTOR,PRECIZEZ CA S-A EFECTUAT HISTERECTOMIE TOTALA.

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale


“Cea mai mica dintre feline este o capodopera!” Leonardo da Vinci

pisici
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.