Patologia osoasa

RSS

PATOLOGIA OSOASA

03 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Patologia osoasa
Patologia osoasa
Carentele in aminoacizi indispensabili, deficitul de oligoelemente, regimul exclusiv pe baza de carne fac oasele usoare si fragile. O carenta in vitamina A reduce cresterea oaselor lungi si antreneaza malformatii ce pot comprima maduva osoasa, din sira spinarii, diferiti nervi cranieni si chiar encefalul. Un exces de vitamina A, datorita unui consum excesiv de ficat sau peste gras, afecteaza dezvoltarea dintilor, cresterea oaselor si tinde sa calcifieze ligamentele si tendoanele.
Carentele asociate de calciu, fosfor si vitamina D sunt la originea unei insuficiente a mineralizarii osului in formare la pisoiul tanar sau adult (rahitism), in timp ce excesul de fosfor sau de vitamina D antreneaza o alterare mai grava a tesutului osos care se demineralizeaza (osteofibroza).
O alimentatie echilibrata este primordiala. Ratiile menajere obisnuite trebuie completate de un compus mineral adecvat bogat in calciu (aproximativ o lingurita pe zi).
Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Regimuri pentru pisici...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA

Articole din aceeasi categorie

Diabetul
Insuficienta renala
Insuficienta hepatica
Calculii urinari
Obezitatea
Voma

Cautari asociate "patologia osoasa"

demineralizare osoasa, maduva osoasa pasari, structura osoasa pisicii, patologia osului, patologia cainilor, patologia pisici
Animale
Pentru iubitorii de animale


“Cea mai mica dintre feline este o capodopera!” Leonardo da Vinci

pisici
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.