Obezitatea

RSS

OBEZITATEA

07 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Obezitatea
Obezitatea
Obezitatea este un exces care corespunde unei acumulari abuzive de grasimi de rezerva in asa fel incat greutatea animalului depaseste cu 15% (sau mai mult) greutatea normala definita de standardul rasei dupa sex si varsta.
Principalele cauze. Obezitatea atinge mai mult femelele, pisicile castrate, batrans, sedentare si toate pisicile rasfatate de stapanul lor. Odata instaurata, are tendinta de a se mentine. O ratie normala poate sa o intretina, chiar sa o intareasca. Pisica obeza nu este neaparat un animal care mananca mai mult decat altul.
Regim de urmat. Lupta impotriva obezitatii impune mai intai de toate reducerea alimentatiei respectand nevoile de proteine, acizi esentiali, minerale si vitamine.
In practica, vom dilua ratia diminuand grasimile (orez, fulg de porumb) in favoarea legumelor verzi si a morcovilor, vom amesteca bine alimentele pentru a evita un consum selectiv.
Regimul poate avea la baza ¼ carne slaba, ¼ branza alba slaba, ½ legume verzi si va fi distribuit de doua sau de trei ori pe zi pentru a potoli mai bine foamea. Putem recurge si la preparate industriale specializate, cu concentratie energetica redusa si bine echilibrata. In general, aceste restrictii se aplica de la doua la trei luni; pierderea saptamanala in greutate este in medie cam de 3% in cursul primelor 6 saptamani, apoi de 2%.
Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Regimuri pentru pisici...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA

Articole din aceeasi categorie

Calculii urinari
Insuficienta hepatica
Insuficienta renala
Patologia osoasa
Diabetul
Voma
Constipatia
Diareea
Intoxicatii si otraviri la pisici

Cautari asociate "obezitatea"

obezitatea motani, obezitatea feline, obezitatea pisici, obezitatea pisica, poze obezitatea alimentatie
Animale
Pentru iubitorii de animale


“Cea mai mica dintre feline este o capodopera!” Leonardo da Vinci

pisici
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.