Intoxicatii si otraviri la pisici

RSS

INTOXICATII SI OTRAVIRI LA PISICI

10 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Intoxicatii si otraviri la pisici
Intoxicatii si otraviri la pisici
Numeroase substante pot provoca intoxicatii si otraviri.
Sarea de bucatarie. Consumata prea mult, fara suficienta apa, banala sare de bucatarie poate fi toxica pentru pisica. Setea intensa, diareea, convulsiile, necoordonarea miscarilor pot fi semne ale intoxicatiei. Cel mai bun antidot este apa.
Plantele. Dieffenbachia, cyclamen, ficus, fructele pasiunii...mestecate din joaca sau plictiseala, pot provoca pisicii simptome de natura digestiva, renala, hepatica sau nervoasa, cutanata sau oculara.
Ciupercile. Cele otravitoare pentru om sunt la fel de periculoase pentru pisica: amanita phalloides etc.
Ceapa. Chiar fiarta sau deshidratata are proprietati hemolitice (distrugerea globulelor rosii) si poate declansa o anemie.
Cacao, cafea. Consumul exagerat de pudra de cacao – ciocolata sau concentrat de cafea – antreneaza hiperexcibilitate, urinare puternica, criza tetanica si chiar moartea animalului.
Insecticidele. Intoxicarea cu insecticide organoclorurate poate rezulta prin contaminarea accidentala a alimentului sau folosirea gresita pentru deparazitarea externa a animalului, care ingereaza insecticidul facandu-si toaleta.
Antiparazitarele. Pisica este amenintata si de tratamentele antiparazitare ale casei sau ale lemnului din care s-a facut rumegusul pentru culcus. Organofosforicele, precum si stricnina sunt otravuri violente.
Erbicidele. Printre erbicide, paracatul este cel mai adesea incriminat.
Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Regimuri pentru pisici...
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale


“Cea mai mica dintre feline este o capodopera!” Leonardo da Vinci

pisici
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.