Alimente pregatite

RSS

ALIMENTE PREGATITE

08 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Alimente pregatite
Alimente pregatite
Alimentele pregatite prin metode industriale ofera posibilitatea unei ratii mai sigure, mai precise, mai practice si, in general, mai economice. Alimentele complete nu necesita nici un adaos. Alimentele suplimentare trebuie asociate cu carne sau cu cereale fierte. In functie de umiditatea lor, preparatele industriale se impart in trei categorii.
Alimentele lichide (conserve), caracterizate prin bogatia in apa (70-80%), folosesc mai ales subproduse de abator si derivate de la pescuit, eliminate din comercializarea directa. Contin, de asemenea, cereale si legume (bine fierte si sterilizate) si suplimente utile (minerale, vitamine). Se prezinta sub diferite forme (spuma fina, pateu, bucati mici) cu o mare varietate de gusturi. Bogate in proteine si in materii grase de origine animala sunt foarte apetisante si usor de digerat. Datorita valorii energetice mari, este bine sa le limitam consumul pentru a evita riscul de ingrasare.
Alimentele semilichide (in ambalaj flexibil) au 30-60% apa. Foarte apetisante  si usor dierabile, sunt ca o carne tocata.
Alimentele uscate (crochete, granule, biscuiti) au sub 14% apa. Inaltul lor grad de deshidratare le garanteaza conservarea. Contin amestecuri pe baza de cereale, faina din carne sau de peste, suplimentate cu materii grase, minerale si vitamine.
Prezente su forma de crochete poroase, aceste alimente complete trebuie insotite de apa proaspata lasata permanent la dispozitia pisicii. Cu aceasta conditie, alimentele uscate se pot folosi mereu, avand in vedere si pretul relativ mic.
La o pisica intarcata, care are obiceiuri alimentare stabile si o slaba dorinta de a bea, trecerea de la o alimentatie lichida la una uscata trebuie facuta prudent: se va da alimentul inmuiat in lapte, eventual, pentru a-l prezenta ca o fiertura.
Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Ce alimente alegem
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale


“Cea mai mica dintre feline este o capodopera!” Leonardo da Vinci

pisici
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.