Pestii-Veverita si Pestii Soldat

RSS

PESTII-VEVERITA SI PESTII SOLDAT

28 Mar 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Pestii-Veverita si Pestii Soldat
Pestii-Veverita si Pestii Soldat
Pestii-Veverita si Pestii Soldat

Pestele veverita e un vanator de noapte cu ochi mari, gura mare, care traieste in recifele de corali. In timpul zilei se ascunde prin crevase si mici cotloane pe care le gaseste in recif. Acesti pesti pot fi gasiti in toate marile tropicale. Sunt pesti rapitori nocturni cu ochi extrem de mari si inotatoare prevazute cu tepi tari si au solzi rugosi. Culoarea lor predominanta este un fel de roscat portocaliu uneori cu peste contrastante de negru alb, sau galben. Unele specii au un stil de viata solitar in timp ce altele traiesc in grup. Hrana lor consta in principal din nevertebrate mici, cum ar fi artemia sau crabi.
Pestii veverita provin din oceanele Pacific, Indian si din zona Caraibelor. Au nevoie de crevase si cotloane unde sa se poata ascunda. Acesti pesti trebuie hraniti in timpul noptii, cand incep sa devina activi. Nu e bine sa aiba ca tovarasi de acvariu nevertebrate mici - pentru ca sunt pesti rapitori si s-ar putea sa le vina greu sa reziste unei astfel de tentatii culinare (desi de obicei nu sunt chiar atat de agresivi si de lacomi daca sunt hraniti regulat). In natura multe dintre speciile de pesti veverita traiesc la adancime unde lumina nu ajunge. Totusi speciile care sunt tinute in acvarii provin din zonele recifice si acestea traiesc cel mai bine la o temperatura normala (24 – 28 grade Celsius).
Acesti pesti sunt relativ usor de ingrijit dar n-au fost prea populari printre detinatorii de acvarii pana cand n-a aparut in acvaristica ideea acvariilor, tematice (cum ar fi acvariul cu viata nocturna). In acvariu tind sa devina timizi si vor fi de-a dreptul terorizati daca nu au un loc unde sa se ascunda. Dupa ce se adapteaza conditiilor din bazin, de obicei nu vor crea probleme. Hraneste-i cu crevete vii si peste, alternand si cu alte tipuri de carne.

Varietati

  • Sargocentron rubrum este adusa in oceanele Pacific si Indian. Sunt rosii cu dungi albe de-a lungul corpului. Aripioarele si coada sunt de asemenea rosii cu semne albe.
  • Myripistis murdjant, Pestele Soldat Rosu, provine tot din regiunea oceanelor Pacific si Indian. Acestia sunt pesti ce traiesc in mici grupuri printre recifele de corali si, de obicei, isi fac cuib prin crevasele din recifuri. Acesti pesti pot fi roz sau rosii si au un semn mare distinctiv pe acoperitoarea branhiala.
  • Neoniphon sammara poate fi uneori procurat din magazinele acvaristice. Acest peste poate fi gasit la adancimi de circa 50 de metri. Aripioarele sunt roz argintiu punctate cu rosu pana la negru. E o specie care traieste in grup in zone cu iarba de mare, recife sau zone stancoase.
Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Specii de pesti
18 May 2009
carmen

este foarte interesant dar ar fi mai frumos daca ati detalia frazele

COMENTEAZA SI TU

Articole din aceeasi categorie

Lutjanidele
Rechinii de acvariu
Calutul de mare (Nipocamp)
Pestii scorpion
Pestii inger de apa sarata
Pestele chirurg
Balistidele
Pestele nasos (numit si unicorn)

Cautari asociate "pestii-veverita si pestii soldat"

pestii-veverita pestii soldat, pestii soldat stacoji, pestii-veverita, sar pestii, pestii ton, pestii aur, joc pestii, sar pestii apa, pestii apa, pestii, fac pestii mor, pestii fac pui, pestii aud apa, mor pestii, pestii leu, pestii cap leu, bat pestii, fac pestii pui, pestii aud, pestii pui
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

pesti
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.