Pestele Iepure

RSS

PESTELE IEPURE

28 Mar 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Pestele Iepure
Pestele Iepure

Pestii iepure (Siganidae) sunt o mica familie de pesti si pot fi uneori procurati din comertul acvaristic. Sunt pesti in-principal ierbivori si, in mediul lor natural, traiesc in perechi sau in mici grupuri in zonele cu alge. Pot fi de asemenea gasiti de-a lungul recifelor si in zonele cu multa vegetatie. Pestii iepure provin, in primul rand, din oceanele Pacific si Indian. Din cele 13 specii cunoscute de pesti iepuri numai patru au fost adaptate vietii de acvariu. Pestii iepure au un corp turtit, caracteristic lor, cu forma ovala, solzi mici si un cap si bot proeminente. Expresia fruntii lor seamana cu cea a unui iepure. Sunt pesti destul de rezistenti dar pretentiosi la calitatea apei. Apa pentru ei trebuie sa aiba parametrii normali pentru un acvariu de recif: pH stabil de cca. 8,3, temperatura 25,5 grade Celsius, nivel scazut de poluanti in apa. In aceste conditii vor trai sanatosi mult timp: trebuie sa le asiguri o mare cantitate de alge si alta hrana de origine vegetala, de asemenea poti sa adaugi in dieta lor si fulgi pentru pesti. Acesti pesti mananca tot timpul.
Pestii iepure au tendinta sa devina agresivi fata de cei din aceeasi specie cu ei, dar daca li se ofera destul spatiu sunt linistiti. Sunt destul de rezistenti pentru o specie de apa sarata, si pot fi ingrijiti chiar si de incepatori pentru ca tolereaza conditii mai variate de calitate a apei decat majoritatea celorlalti pesti.

Varietati

Atentie! Multe specii de pesti iepure au tepi cu ajutorul carora injecteaza mici cantitati de venin. Daca ii atingi evita contactul cu tepii din inotatoarele dorsale, anale si pelviene. Exista mai multe varietati de pesti iepure care se pot adapta vietii de acvariu.

  • Siguatus unimaculatus este cel mai cautat dintre pestii iepure, datorita coloratiei sale. Culoarea predominanta este brun-galbui sau galben-crom stralucitor cu regiunea capului alb. Pe corp au o banda care se uneste cu alta banda lata, neagra din zona ochilor.
  • Siganus virgatus se comporta ca un peste tipic de banc atunci cand este imatur, dar la maturitate adopta un mod de viata mai solitar si va agresa pestii din acelasi neam cu el. Pestele este galben-bej cu o serie de linii albastre pe cap si benzi negre verticale care trec peste ochi si zona branhiilor.
  • Siganus lineatus este o specie ce provine in principal din Oceanul Indian. In mediul lor natural traiesc in bancuri de-a lungul recifelor de corali mancand alge si bureti de mare. De aceea au nevoie de multa hrana. Pot fi tinuti in acvariu impreuna cu alti pesti daca primesc destula hrana.
Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Specii de pesti
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

pesti
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.