Pestele Capra

RSS

PESTELE CAPRA

28 Mar 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Pestele Capra
Pestele Capra

Daca vrei un peste care sa se miste in permanenta in partea de jos a bazinului tau s-ar putea ca un peste capra sa fie ceea ce cauti. Este un peste carnivor care traieste in zonele cu pietris sau nisip din jurul recifelor de corali rascolind in permanenta fundul apei in cautarea micilor nevertebrate. Din zona gurii lor pornesc niste mustati cu ajutorul carora isi localizeaza mai bine prada.

Cum arata si cum se comporta

Coloritul pestilor capra este mai degraba sters, ceea ce-i face sa nu fie prea populari printre incepatori, desi sunt niste pesti foarte linistiti. Nu-si creaza teritorii si in general vor trai in pace cu orice coleg de acvariu preferand “sa intoarca si cealalta branhie” atunci cand este lovit intr-o lupta. Sunt foarte rezistenti si, aproape in permanenta, activi, scormonind tot timpul prin partea inferioara a bazinului.
Acesti pesti traiesc de obicei foarte putin. S-au facut studii care au dovedit ca acest fapt nu se datoreaza vreunei trasaturi fizice pe care pestele ar putea sa o aiba, ci mai degraba infometarii. Pestii capra sunt in permanenta activi si par ca nu se odihnesc niciodata, de aceea au nevoie de multa hrana. Intr-un mediu natural, aceasta agitatie ar fi productiva. Daca hranesti pestii de mai multe ori pe zi, vor trai foarte bine intr-un acvariu comunitar. Au nevoie de conditiile fizice tipice pentru un recif de corali: apa cald, curata si clara, temperatura in jur de 26-27 de grade Celsius, salinitate circa 36 ppm pH aproximativ 8,3.

Varietati

Parupeneus multifasciatus e o specie endemica zonei Filipine. Sunt de obicei de culoare roz cu cateva zone colorate in galben si prezinta trei benzi negre, late ce pornesc de la cap si sfarsesc la coada.
Alt peste capra originar din Pacific este Upeneus vittatus, si acest peste poate fi procurat cu usurinta din magazine. Acesti pesti traiesc in grupuri mici in jurul recifelor hrsnindu-se cu crevete, crabi si alte crustacee mici pe care le gasesc pe fundul apei. Culoarea lor este gri pana la argintiu si prezinta patru, cinci benzi galbene de-a lungul corpului.
Speciile originare din Atlantic sunt: Mulloides martinicus si Pseudupeneus maculatus. Ambele specii pot fi adaptate vietii de acvariu, dar numai daca sunt adusi in acvariu cand sunt inca pui. In linii mari, au aceleasi necesitati ca si fratii lor originari din Pacific. Este obligatoriu sa-i hranesti de mai multe ori pe zi.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Specii de pesti
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

pesti
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.