Lutjanidele

RSS

LUTJANIDELE

28 Mar 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Lutjanidele
Lutjanidele
Lutjanidele
Lutjanidele

Lutjanidele sunt o familie mare de pesti rapitori, ei traiesc in jurul recifelor de corali si in marile tropicale. Unii pesti din aceasta familie ating lungimi mai mari de un metru. In natura se hranesc cu mici vietati cum ar fi pestisori sau nevertebrate. De obicei sunt “vanatori” de noapte desi Ludanidele cu coada galbena din Caraibe colinda reciful si in timpul zilei.
Ca si pestii Meru nu sunt prea usor de ingrijit datorita obiceiurilor lor ciudate si datorita incompatibilitatii cu - sau mai degraba apetitului pentru - alti pesti. Multe specii se adapteaza bine vietii de acvariu cat sunt imaturi, dar cresc repede si au nevoie de mult spatiu. De obicei sunt pesti care traiesc in bancuri si nu pot fi tinuti in acelasi acvariu decat cu pesti mai mari sau egali in marime cu ei, orice peste mai mic riscand  a fi mancat.

Varietati

Numai cateva dintre speciile de Lutjanide pot fi adaptate vietii de acvariu.

  • Lutjanus sebae (“imparatul”), este cel mai popular si dupa parerea multora cel mai frumos din aceasta familie. Culoarea lui de baza este ruginiu spre rosiatic cu trei benzi verticale late, albe care par a iesi din aripioara dorsala. Provin din oceanele Pacific si Indian si au nevoie de o dieta pe baza de carne cum ar fi crustacee vii, bucati de peste sau de inima de vita. De asemenea mananca fulgi pentru pesti si hrana vegetala si aproape orice altceva care-i va incapea in gura. Acest peste creste mai lung de un metru in mediul natural, dar de obicei nu devine agresiv decat daca se simte inghesuit. Daca mananca normal va creste de obicei repede si nu mai incape in bazin, deci asigura-te ca stii ce ai cumparat inainte de a achizitiona un astfel de peste.
  • Lutjanus kasmira este usor de ingrijit cat este inca pui. Ca si Lutjanus sebae provine din Oceanul Pacific. Are corpul auriu pana la galben lamaie cu dungi orizontale de un azuriu viu. Corpurile acestor pesti sunt mai lungi si mai subtiri decat ale celorlalte specii Lutjanus, cu o mica ridicatura ce porneste de la frunte si se termina la coada. Mananca orice este mai mic ca el si prefera sa traiasca in bancuri.
  • Symphorichthys spilurus provine din regiunea Filipine. Acesti pesti sunt solitari si pot fi observati miscandu-se in jurul recifelor de corali in cautare de mici nevertebrate si pestisori. Si ei sunt galben aurii cu linii albastre orizontale dar au si doua linii roscate si portocalii in regiunea capului si o pata intunecata cu chenar albastru la baza cozii. Forma lor nu e atat de subtire ca se apropie mai mult de aspectul de disc. Daca sunt priviti dintr-o parte, au si ei o ridicatura in zona fruntii. Caracteristica lor deosebita o reprezinta filamentele lungi si plutitoare de pe aripioara dorsala. Au nevoie de carne si de hrana aproape in permanenta.
Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Specii de pesti
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA

Articole din aceeasi categorie

Rechinii de acvariu
Calutul de mare (Nipocamp)
Pestii scorpion
Pestii inger de apa sarata
Pestele Iepure
Pestii-Veverita si Pestii Soldat
Pestele chirurg
Balistidele
Pestele nasos (numit si unicorn)

Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

pesti
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.