Alegerea unui Peste pisica Corydoras

RSS

ALEGEREA UNUI PESTE PISICA CORYDORAS

28 Mar 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Alegerea unui Peste pisica Corydoras
Alegerea unui Peste pisica Corydoras

Pestele Pisica Corydoras este una dintre speciile pe care este o placere sa le tii intr-un acvariu comunitar. Acest pestisor cu forma ciudata este lung de 2,5-7,5 centimetri, are spatele cocosat, partile laterale ca niste mici armuri, burta supta, si prezinta niste mustati distinctive de o parte si de alta a gurii cu buze lasate.
Provin din raurile si paraiele din America de Sud si isi petrec timpul scurmand cu osardie pietrisul si nisipul de la fundul bazinului cautand mancare; acesti pestisori par a fi tot timpul in miscare.
Au fost identificate mai mult de o suta de specii si se pot gasi cu usurinta in magazinele de specialitate circa 24 dintre cele mai colorate specii de Corydoras. Sunt comercializati sub numele de Corys, Peste Pisica cu Armura sau pur si simplu Corydoras. Unii dintre cei mai populari sunt Corydoras Arcuit, Patat, Cenusiu, Leopard, cu Spatele Moale. Exista de asemenea un Corydoras albinos, de culoare alb rozaliu.
Sunt pesti de apa dulce care traiesc in bancuri si varietati diferite si vor inota impreuna. Faptul ca sunt mici si par a ignora orice alt peste, preferand sa-si continue studiul neincetat al fundului bazinului, ii face foarte potriviti pentru acvariile comunitare. De asemenea, sunt pesti rezistenti ce accepta temperaturi in jur de 21 de grade Celsius, conditii de calitate a apei neutre si orice fel de mancare care ajunge pana la fundul bazinului. Vor curata acvariul de mancarea ramasa de la alti pesti, dar nu pot trai numai din resturi, deci cumpara-le mancare care ajunge direct pe fundul bazinului, de preferat comprimate scufundatoare facute special pentru pestii pisica.
Unii dintre acesti pesti, de exemplu Corydoras cenusiu, se pot reproduce cu usurinta intr-un acvariu special pregatit, dar s-ar putea sa nu stii ce sa faci cu urmasii deoarece durata de viata a acestor pesti este intre 5 si l0 ani.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Specii de pesti
17 Apr 2010
andreea

mie una imi plac mult pestii clauni stiti care nu ???:D

COMENTEAZA SI TU

Articole din aceeasi categorie

Pestii Clovn si Anemonele
Ciclidele
Pestele Cardinal (Apogonide)
Pestii Fluture
Blenniidele
Pestele Capra
Gobi
Carasul auriu
Meru
Pestele soim

Cautari asociate "alegerea unui peste pisica corydoras"

alegerea pisica corydoras, alegerea peste-papagal, pisica corydoras, foto pisica corydoras, pestele pisica corydoras, pesti pisica corydoras, nasterea unui caine, peste, peste m, peste-lup, peste ton, peste leu, cod peste, corydoras, corydoras alb, peste rosu, peste-leudia, peste balon, peste spada, peste-molanau
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

pesti
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.