Inmultirea pestilor Gupi

RSS

INMULTIREA PESTILOR GUPI

01 May 2010
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Inmultirea pestilor Gupi
Inmultirea pestilor Gupi

Micul Gupi, cu partile sale laterale de culoarea curcubeului si cu inotatoarele sale delicate ca niste mici flacarui, a inspirat multi detinatori de pesti sa devina crescatori de pesti. Aceasta specie este vivipara (cum sunt si molli si platy) adica tine ouale in interorul corpului sau pana cand ies puii din gaoace si “naste” puii care inoata liber – astfel sarcina de regula dificila de a inmulti pestii tropicali in acvariu devine mult mai usoara, si copilul tau poate invata ce inseamna “a naste”. Iar acvaristul priceput poate sa se joace putin de-a geneticianul creand combinatii noi de varietati si culori.

Iata de ce ai nevoie: un mascul si doua trei femele in varsta de cel putin trei luni, si un acvariu de 40 de litri echipat cu un mic filtru cutie. Nici un pietris nici un filtru cu motor, nici un difuzor de aer. Hraneste pestii de trei ori pe zi. O masa zilnica de artemia ca supliment la fulgii pentru pesti ii pastreza mai sanatosi si mai pregatiti pentru a se reproduce.

Cand femelele raman “gestante”, indeparteaza masculul

Atunci cand femelele au ramas “gestante”, indeparteza masculul. Daca vrei sa ai rasa pura, separa femelele in acvarii diferite. Dupa ce femelele nasc,separa-le de pui fie mutandu-le inapoi in acvariul mare, fie folosind o plasa speciala care le tine departe de pui. Puii inoata liber dupa ce se nasc, dar mama, ca orice peste mare, ii va manca.

Puii sunt destul de mari pentru a manca artemia fulgi pisata sau galbenus de ou fiert tare trecut prin sita. Daca vreunul din pui moare, scoate-l imediat din acvariu. O femela naste circa70 de pui.

Aceeasi tehnica se foloseste si pentru reproducerea celorlalti pesti vivipari.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Ingrijire
08 Mar 2013
alina

buna. am si eu o intrebare a avut 9 pesti platy dintre care 5 mi-au murit intr-un final am descoperit dc sant si incepatoare in privinta pestiilor si acvarului. din cei 4 pesti platy am impresia ca unul din ei este femela si cred ca mai este si gravida are somacul ffff mare fate de ceilalti platy. cum imi dau seama daca este intradevar gravida si ce tre sa fac in cazul asta! va multumesc frumos ptr raspunsuri are cam 2 saptamani de cand am observat ca are burtica mare... am emotii :)

30 Mar 2012
adiki

miri2010 inseamna ca iti face pui

06 Dec 2011
miri2010

Buna.Am si eu 5 pesti maturi(gupi) si un pui(gupi) dar nu este asta problema.Am o femela printre ei si are un inceput de coada neagra,o dunga in lung de la burta spre coada si are ceva ca un fel de viermisor in burta da sunt mai multi.Ce inseamna?Va rog sa imi raspundeti.P.S:Multumesc daca imi raspundeti!

09 Oct 2011
Flo

super fain artificialu face tot acvariu

20 Jun 2011
adytzu

am avut 2 acvarii cu gupi, unul cu adulti si altul cu puiet... am schimbat apa in amandoua acvariile in aceiasi zi, cum se face ca mi-au murit toti adulti intr-o noapte si din puiet nici macar unu? as vrea sa stiu care ar fi cauza pt care au murit...

24 Apr 2011
chisca_ioan

imi place articalul

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

pesti
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.