
- Link-uri utile
- Creare site
Pentru majoritatea oamenilor, pestii de apa dulce reprezinta prima alegere in acvaristica. Vietatile de apa sarata - sau marine - reprezinta mai putin de 10% din vanzarile de pesti, intretinerea lor costa mai mult si sunt mai putin rezistente. Iata cateva specii care te vor ajuta sa-ti formezi un acvariu de baza:
Intr-un acvariu comunitar pot incapea de la 3 pana la 30 de pesti neagresivi, marimea bazinului variaza de la 80 la 200 de litri si chiar mai mult. Este vorba despre pesti care consuma mancare fulgi, sau granule si care traiesc bine intr-o apa cu valori medii ale pH-ului, temperaturii si duritatii.
Acvariile agresive, de obicei, contin un numar mic de pesti mai mari care pot ataca si chiar manca pestii mai blanzi. Multe specii “agresive” sunt placute la vedere si pot trai surprinzator de mult timp. Daca amesteci mai multe rase agresive in acelasi acvariu alege vietati de marimi comparabile si asigura-te ca exista cateva structuri (plante, lemne) astfel incat pestii sa poata sa isi marcheze teritoriile si sa se ascunda daca este cazul.
Cel mai usor de ingrijit este acvariul cu un singur peste. Multi pesti nu sunt fiinte sociabile si nu simt nevoia contactului cu ceilalti, in afara de momentele cand se reproduc. Nu se plictisesc atunci cand sunt singuri; de fapt, sunt adesea mai multumiti pentru ca nu trebuie sa concureze cu altii pentru hrana, spatiu si atenfie. Daca intentionezi sa ai doar un singur peste, iata cateva specii potrivite.
Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.
`Vreau sa vad cat costa un pete cu acvariu...