Cum sa iti dai seama daca le dai prea multa mancare pestilor

RSS

CUM SA ITI DAI SEAMA DACA LE DAI PREA MULTA MANCARE PESTILOR

07 Apr 2010
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Cum sa iti dai seama daca le dai prea multa mancare pestilor
Cum sa iti dai seama daca le dai prea multa mancare pestilor

Prea multa mancare poate sa imbolnaveasca pestii. Nu pentru ca se indoapa pana mor, ci pentru ca se ineaca in resturi. Pestele tau isi petrece toata viata in 40-80 de litri de apa; deci calitatea apei dicteaza daca si cat timp va trai pestele. Da-le prea multa hrana, si resturile de mancare si/sau producerea excesiva de excremente pe baza de amoniac ii otraveste pur si simplu, ucigandu-i.

Cat sa le dai de mancare

Ca regula generala, pestii nu trebuie sa primeasca mai multa mancare decat pot consuma in trei minute; in majoritatea cazurilor este suficienta o singura masa pe zi. Exista insa exceptii de la aceasta regula, mai ales in ceea ce priveste puii de pesti care, de obicei, trebuie hraniti de mai multe ori pe zi.

Daca vrei sa stii mai multe despre tehnica de calculare a cantitatii de hrana pentru pesti, cercetatorii au calculat necesitatile de hrana pentru fiecare tip de peste. Pestii ornamentali tropicali (de exemplu ciclide mici, gourami argintii, tetra neon, danio zebra) consuma in general l - 2,5% din greutatea lor corporala in fiecare zi. Deci un acvariu cu 20 de tetra neon (un peste cantareste circa 0,2grame), 10 danio leopard (0,4 grame un peste) si doi gourami argintii (6 grame) contine 20 de grarne de peste deci consuma pe zi 200 – 500 de miligrame de hrana.

“Sindromul vecinului cel bun” este adesea o cauza a mortii pestilor. Iata cum se manifesta “boala”. Pleci in vacanta si rogi un vecin sa aiba grija de acvariu. Din dorinta de a vedea pestii multumiti acesta pune prea multa hrana in acvariu si astfel declanseaza un mecanism de feed-back (conexiune inversa). Nivelul amoniacului creste, pestele se moleseste, vecinul se sperie si da mai multa mancare. Iar pestele se imbolnaveste si poate chiar muri.

Cum sa eviti o astfel de problema? Hraneste bine pestii, cu o zi sau doua inainte de a pleca, si lasa-i sa isi procure singuri hrana. Majoritatea pestilor de acvariu pot supravietui 10 zile fara supliment de hrana (exista de vanzare hrana naturala: larve de insecte, alge si zooplancton).

Daca le-ai dat prea multa mancare pestilor

Daca e prea multa hrana in acvariu, remediul este simplu. Poti folosi un minciog fin pentru a scoate afara resturile de fulgi sau comprimate pentru pesti, de asemenea poti folosi un tub aspirator bransat la o pompa de aer cu ajutorul caruia sa elimini particulele mai mici. Daca pestele nu vrea sa manance, schimba 25% din apa din acvariu zilnic, timp de cel putin patru zile. Daca suprahranirea a devenit o problema cronica, poti sa instalezi un hranitor automat (acesta poate fi procurat din rnagazinele cu profil acvaristic) care va oferi pestilor mese constante si consistente.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Ingrijire
24 Jan 2015
Goga Aurora

Am și eu pești, dar nu m prea pricep la hrnirea lor. ți mulțumesc pentru sfaturile utile, am s țin cont de ele. Dac dorești, poți vizita și blogul meu aici:
https://gogaaurora.wordpress.com/

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

pesti
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.