Acvariile verzi - bine sau rau?

RSS

ACVARIILE VERZI - BINE SAU RAU?

29 Mar 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Acvariile verzi - bine sau rau?
Acvariile verzi - bine sau rau?

Stralucirea verzuie a acvariului tau ar putea fi potrivita pentru o ocazie speciala. Dar ce poti face cu cresterea algelor in celelalte 364 de zile ale anului.
Daca algele nu au cucerit bazinul, s-ar putea sa nu fie nevoie sa faci nimic. O crestere sanatoasa a algelor verzi intr-un acvariu cu un ecosistem bine stabilizat poate fi doar un semn de calitate buna a apei si de iluminare adecvata.
Dar cresterea algelor rogii sau maro indica o proasta calitate a apei si o iluminare insuficienta.
La o saptamana dupa ce acvariul incepe sa functioneze s-ar putea sa observa ca pietrele si substratul au capatat o culoare maronie. Nu este cazul sa te ingrijorezi, culoarea este data de diatomee planta microscopica care are nervoie de lumina putina si poate trai in diverse tipuri de apa. Daca ti-ai amenajat bine acvariul si ii asiguri cel putin 8-10 ore de lumina adecvata in fiecare zi, vei observa ca alge de un verde stralucitor, vor lua repede locul tentei de maro pe care o capatase acvariul.
Dar exista si pericolul ca algele sa creasca prea mult. Asta in cazul in care sunt prea multi nitrati sau fosfati in apa, daca acvariul primeste prea multa lumina sau daca nu sunt in acvariu creaturii ierbivore (pesti sau nvertebrate). Algele microscopice care se depun pe geamul acvariului, dandu-i o nuanta verzuie, pot fi indepartate cu usurinta cu ajutorul unei raclete sau controlate cu ajutorul speciilor ierbivore. Adesea crescatorii de pegti pun melci in acvariu pentru a cuata algele nedorite si de obicei aceasta metoda da rezultate. Totusi, ai grija! S-ar putea sa ajungi sa ai o “problema a melcilor”, deoarece aceste specii sunt foarte prolifice.
Exista si alte metode de a controla cresterea algelor:

  • Ilumineaza acvariul doar 4-5 ore pe zi - poti folosi un releu de timp.
  • Hraneste-ti pestii cu luminile stinse. Daca este destula lumina in camera pentru ca tu sa iti vezi pestii, te vor vedea si ei pe tine.
  • Schimba periodic becurile
  • Redu cantitatea de substante nutritive din acvariu.

Iata un mod: creste ventilalia sistemului de filtrare, aceasta va permite sa elimine nutrientii in exces.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Acvariul
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

pesti
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.