Accesorii de acvariu

RSS

ACCESORII DE ACVARIU

29 Mar 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Accesorii de acvariu
Accesorii de acvariu

De ce au nevoie pestii

Pestele de acvariu are nevoie de ceva mai mult decat apa curata, mancare buna, filtru si incalzitor care functioneaza bine. Majoritatea au nevoie de anumite lucruri si ornamente in acvariul lor pentru a avea o viata mai buna.
Iata cateva lucruri importante pe care este bine sa le faci sau, respectiv, nu e bine sa le faci cand selectezi accesoriile pentru acvariu. Exista mii de specii diferite de pesti si ar fi imposibil de facut o lista cu ce are nevoie fiecare specie. Totusi, se pot face unele generalizari pentru a sti in linii mari ce accesorii sunt potrivite pentru acvariu.

Siguranta pestilor

Orice obiect pui in acvariu trebuie sa ai griia ca acesta sa prezinte siguranta pentru pesti; sa nu le faca rau si sa le faca viata in captivitate mai putin stresanta. Trebuie sa eviti obiectele care pot fi purtatoare de boli cum ar fi pietre si lemne plutitoare din oceane, lacuri, rauri, lucrurile ce ar putea fi purtatoare de toxine: pietre din gradina sau de pe camp, care sunt expuse fertilizarii si pesticidelor si obietele ascutite sau care ar putea prinde pestii in capcana.

Ascunzisurile sunt importante

Acestea sunt obiecte care ii confera pestelui senzatia de siguranta si ii asigura loc unde sa se reproduca sau sa se odihneasca. Pot fi: plante de plastic, tuburi de PVC, coral decontaminat, bucatele de lemn (curate, decontaminate), sau ornamente special realizate pentru acvariu.

Pentru detinatorul pestelui

Motivele pentru care multi oameni si-au cumparat acvarii sunt pur estetice. Ei vor ca acvariul lor sa arate frumos. Abia in ultimul rand se gandesc daca decoratiile de acvariu fac sau nu rau pestilor. Odata avuta in vedere siguranta pestilor, decorarea acvariului poate fi distractiva si chiar este folositoare (in unele cazuri foarte irnportanta) pentru pesti. Un angajat priceput dintr-un magazin acvaristii poate fi de mare ajutor, informandu-te ce decoratiuni sunt potrivite pentru pestii din acvariul tau.

Exemple de ce au nevoie pestii

Exista pesti curatitori de apa dulce din familia Loricariidelor care traiesc bine daca au in acvariu un tub de plastic sau de PVC in care sa se ascunda.

  • Murenele. Acesti pesti se simt in siguranta numai daca se pot ingropa in pietris fin sau nisip.
  • Ciclidele Africane. Pestii care fac parte din aceasta familie obisnuiesc sa-si creeze teritorii si se simt bine daca au in acvariu plante, pietre sau alte structuri in care sa-si gaseasca refugiul atunci cand fug de pestii mai dominanti.

Unele specii din acest grup au nevoie de zone mai izolate unde sa-si depuna ouale si sa-si creasca puii.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Acvariul
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

pesti
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.