Papagalul cacadu cu creasta de culoarea chitrei

RSS

PAPAGALUL CACADU CU CREASTA DE CULOAREA CHITREI

08 Jun 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Papagalul cacadu cu creasta de culoarea chitrei
Papagalul cacadu cu creasta de culoarea chitrei
Papagalul cacadu cu creasta de culoarea chitrei
Papagalul cacadu cu creasta de culoarea chitrei

Cacadu cu creasta de culoarea chitrei-o subspecie a papagalilor cacadu cu creasta ca sukful, care are numele latin Cacatua sulphurea citrinocristata - sunt niste papagali mici si albi, cu creasta portocalie. Pot fi deosebiti de cei cu creasta ca sulful atat prin creasta lor distinctiva, cat si prin marime (cei cu creasta de culoarea chitrei cunt ceva mai mari, avand cam 35-38 cm). O alta diferenta este aceea ca papagalii cu creasta ca sulful au o pata  galben-portocalie la ureche, iar la cei cu creasta de culoare chitrie, partea inferioara a penelor de zbor este balbena.
Aceste pasari traiesc in insula Sumba, in Indonezia, unde stau la marginea padurilor, in tinuturi inpadurite si zone cultivate. Se hranesc in copaci si pe pamant, cu seminte, culturi, fructe, boabe, muguri, flori si nuci, inclusiv nuci de cocos tinere. Sunt foarte activi dimineata si spre sfarsitul dupa-amiezii si de obicei zboara in perechi sau in grupuri mici. Populatia de papagali cacadu salbatici este relativ slabita (desi sunt in pericol sa-si piarda habitatul natural), dar cacadu cu creasta citron se gasesc in numar destul de mic pe pietele americane.
Cacadu cu creasta de culoare chitrie pot trai pana la 40 de ani, desi multi mor din cauza bolilor sau a unor rani, mult mai inainte de aceasta varsta. Sunt niste pasari active si forte energice, care sunt in acelasi timp blande si jucause. Sunt curioase si le place sa rontaie obiectele din jur, dar nu sunt la fel de distructive ca alti cacadu.
Trebuie sa li se asigure tot timpul jucarii, bucati de lemn sau ramuri pe care sa le poata rontai. Exemplarele tinere trebuie sa se obisnueasca cu oameni deferiti si sa fie expusi la o varietate de situatii, cum ar fi colivii noi, jucarii, vizite la veterinar, sa se obisnueasca cu prietenii familiei, taierea ghearelor si  apripilor, etc. pentru a se evita teama de situatii noi. Trebuie sa li se ofere spatiu pentru miscare. Desi nu sunt la fel de pretentiosi si posesivi ca cei albi, mai mari, de obicei nu vorbesc bine.

Hranirea

Papagalii cacadu trebuie hraniti cu o dieta preparata (granulata sau extrudata) suplementata cu fructe si verdetiru proaspete, pentru varietate de dezvoltare pishica. Trebuie sa primeasca aproximativ ¼ ceasca de dieta preparata si ¼ ceasca de fructe si verdeturi proaspete zilnic.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Specii de pasari
03 May 2012
Remus

Salutare!Imi doresc si eu unul,f mult,dar pretul e mare tare.Am gasit pe net,se vina la preturi cuprinse intre 1500-2000 €...Deci poate sa_mi cumpar unul cu fonduri europene,ca altfel...cam greu... :(

19 Apr 2012
Magda

as vreau si eu unul...pute.ti sa.mi spuneti cam cat ar putea costa un papagal cacadu?

10 Jan 2012
eugenia

am un papagal identic . il vind la jumatate de pret. kakadu dansator cu inel . 0722 953 004 cusca e gratis si accesorii.

10 Jan 2012
eugenia

am un papagal identic . il vind la jumatate de pret. kakadu dansator cu inel . 0722 953 004 cusca e gratis si accesorii.

07 Feb 2011
ovidiu

oau puteti sami spuneti de unde sa iau si eu o pasare dinast si sami spune cat costa

07 Mar 2010
diaconescu simona

subt foarte frumosi,si draguti

08 Feb 2010
Ruxy_roXxa

shmecher papagalu'

28 Jun 2009
criss

misto papagal., vreau si eu unul, cat costa?

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca acel ce este crud fata de animale nu poate fi un om bun.” Arthur Schopenhauer

pasari
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.