Wheaten Terrier cu blana moale

RSS

WHEATEN TERRIER CU BLANA MOALE

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Wheaten Terrier cu blana moale
Wheaten Terrier cu blana moale
Wheaten Terrier cu blana moale
Wheaten Terrier cu blana moale
Wheaten Terrier cu blana moale
Wheaten Terrier cu blana moale

Tara de origine

Irlanda

Aptitudini

Caine de vanatoare si animal de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 46-48 cm, iar greutatea este de aproximativ 15 kg.

Blana

Blana este foarte moale si matasoasa, fie ondulata, fie carliontata. Culorile variaza de la galben-pai deschis la galben roscat. Blana distinctiva si atragatoare are nevoie cam de doi ani pentru a se dezvolta in totalitate. Aceasta nu trebuie sa fie lanoasa.

Ingrijirea necesara

Aceasta rasa este tunsa in general pentru a-i conferi stil, lasand parul de pe fata, picioare, gat, piept si abdomen mai lung decat in rest.
Cainii nu naparlesc primavara si toamna, dar parul desprins ar trebui totusi indepartat prin pieptanare din cand in cand. Exemplarele bine ingrijite lasa foarte putin par in casa.

Caracter

Aceasta rasa este vioaie si extrovertita, activa si jucausa, inteligenta si dornica sa invete, si se ataseaza extrem de mult de familia lor. Cainii sunt, de asemenea, usor independenti, increzatori si latra uneori.

Dresaj

Asemenea altor caini, acest Terrier trebuie invatat ce are si ce nu are voie sa faca. Datorita faptului ca sunt foarte inteligenti vor prinde destul de repede ceea ce li se cere sa faca.
Au o natura directa si trebuie sa fie tratati intr-o maniera asemanatoare.

Comportament social

In general, sunt foarte iubitori cu copiii si se inteleg rezonabil si cu alti caini. Atat timp cat sunt corespunzator socializati de timpuriu, ei nu vor crea probleme nici cu pisicile.

Exercitii

Acesti caini sunt activi si atata timp cat au parte de suficienta miscare si activitate incat sa isi consume rezervele de energie, ei vor fi foarte linistiti in casa. Sunt ideali pentru mai multe tipuri de activitati sportive cum ar fi traseele de agilitate si fly-ball-ul.
Asigurati-va ca dresajul are destula varietate si ca reprezinta o provocare pentru caine deoarece, in caz contrar, acestia isi vor pierde repede interesul si entuziasmul daca exercitiile sunt prea usoare.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Terrieri
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.