Terrieri de Norfolk si Norwich

RSS

TERRIERI DE NORFOLK SI NORWICH

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Terrieri de Norfolk si Norwich
Terrieri de Norfolk si Norwich
Terrieri de Norfolk si Norwich

Tara de origine

Anglia

Aptitudini

Foarte folositi in trecut ca adevarati terrieri (un caine care vaneaza animale pe sub pamant), astazi in special animale de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este, pentru ambele rase de 25 cm, iar greutatea de aproximativ 4 kg.

Blana

Aceste rase au blana aspra si sarmoasa. Parul de pe cap si urechi ar trebui sa fie mai scurt decat pe gat, abdomen si umeri. Culorile sunt, variate si cuprind o varietate de nuante de rosu, dar de asemenea galben-pai, negru cu maro ruginiu, si gri. O cantitate mica de alb este permisa, desi nu este de preferat.

Ingrijirea necesara

Periati si pieptanati in mod regulat, trimant parul mort. Aceasta este o operatiune pe care o puteti face dumneavoastra sau poate fi facuta la un salon pentru caini. Trebuie facuta cam de doua ori pe an, in functie de starea parului. Parul in exces dintre pernutele de la picioare trebuie tuns.

Caracter

Acesti caini veseli, vioi si inteligenti sunt prietenosi, curajosi si indrazneti, cutezatori, intreprinzatori, directi si jucausi, dar pot fi si incapatanati.

Dresaj

Atat Terrierii de Norfolk, cat si cei de Norwich invata destul de repede. Asigurati-va ca sunteti consecventi cu ei deoarece sunt, pana la urma, terrieri cu o vointa proprie puternica.

Comportament social

Pentru un trrier, acestia sunt niste caini care se comporta relativ normal in relatia lor cu alte exemplare din aceeasi specie. Copiii reprezinta rareori o problema. Oaspetii vor fi anuntati initial prin latraturi, dar apoi cainele se va calma.

Exercitii

Acesti caini se adapteaza la circumstante. Li se vor nega instinctele naturale daca nu li se va oferi posibilitatea sa sape.

Remarci speciale

Diferenta dintre un Terrier de Norfolk si unul de Norwich este data de faptul ca primul are urechile rdicate, in vreme ce al doilea le poarta mereu lasate.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Terrieri
10 Jun 2012
nistor cristina

Foarte frumoasa descrierea dar nu va suparati ca intreb...acest caine este de interior sau de exterior???

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.