Skye Terrier

RSS

SKYE TERRIER

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Skye Terrier
Skye Terrier
Skye Terrier

Tara de origine

Scotia

Aptitudini

In trecut erau folositi pentru vanatoarea de vulpi, bursuci si vidre. Astazi, in general, sunt animale de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 25-26 cm pentru masculi, in timp ce distanta dintre nas si varful cozii poate fi mai mare de 100 cm. Femelele sunt putin mai mici.

Blana

Blana este alcatuita din doua straturi. Cel de la exterior este lung, dur si drept, fara bucle, in vreme ce stratul inferior este scurt, gros si lanos. Pot fi negri sau gri, dar maroniul si blondul cu insemne inchise pe ochi, bot si coada sunt, de asemenea, posibile.

Ingrijirea necesara

Skye Terrier-ul necesita putina ingrijire, chiar daca blana sa ar parea altfel. Un periaj bun o data pe saptamana este suficient pentru a mentine blana in stare buna. Parul ar trebui sa aiba carare de-a lungul spatelui. Inlaturati parul desprins si mizeria din urechi si este, de asemenea, recomandat sa-i tundeti parul dintre pernutele de la picioare.

Caracter

Acesta este un caine tandru, calm, nobil, bun caine de paza, si plin de caracter.
Este putin rezervat fata de straini si foarte loial familiei sale. Unii dintre ei au tendinta sa devina cainii unei singure persoane.

Dresaj

Dresajul trebuie bazat pe respect reciproc, cu un dresor corect si consecvent, dar permitand si putina initiativa din partea cainelui.

Comportament social

Majoritatea exemplarelor din aceasta rasa se inteleg bine cu alti caini si alte animale din casa, dar acest lucru depinde si de socializarea lor din perioada de pui. Atat timp cat nu sunt tachinati, ei se inteleg bine si cu copiii. Unii pot manifesta un comportament dominant fata de alti caini.

Exercitii

Acordati-i Skye Terrierului dumneavoastra posibilitatea sa faca multa miscare. Ii place sa va insoteasca la plimbari lungi (in lesa) prin paduri sau campii. Daca intr-o zi nu aveti chef sa mergeti intr-o astfel de plimbare, si chiar daca acest lucru se intampla frecvent, cainele se va adapta fara a se comporta necorespunzator.

Remarci speciale

Skye Terrierii pot trai destul de mult – varsta de 14-15 ani nu este neobisnuita.
Exista o varietate cu urechile lasate, dar aceste exemplare sunt foarte rare.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Terrieri
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.