Sealyham Terrier

RSS

SEALYHAM TERRIER

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Sealyham Terrier
Sealyham Terrier
Sealyham Terrier

Tara de origine

Tara Galilor

Aptitudini

Caine de vanatoare si animal de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 31 cm, iar greutatea este de aproximativ 9 kg pentru masculi, femelele cantarind mai putin.

Blana

Parul lung, aspru si sarmos acopera un strat inferior rezistent la intemperiile vremii. Culorile sunt fie alb complet, fie alb cu galben lamaie, maro, albastru sau pete de culoare maro pe cap si/sau urechi.

Ingrijirea necesara

Periati riguros in mod regulat si duceti de doua ori pe an cainele la un salon pentru tuns. Asa cum este cazul raselor mai rare, Sealyham-ul trebuie dus la un salon unde poate fi tuns de un cunoscator al rasei.

Caracter

Acesta este un caine echilibrat, curajos, dur cu el insusi, foarte activ afara, dar calm in casa. Rasa are un latrat zgomotos, dar face acest lucru doar cand simte pericolul, ramane jucaus chiar si la batranete, si are o fire independenta. Sealyham Terrier-ul este foarte loial.

Dresaj

Cainele este in general unul inteligent si care prinde repede, dar poate incerca sa va submineze autoritatea din cand in cand. In astfel de circumstante, este potrivit sa il corectati, dar asigurati-va ca ramaneti consecventi cu el.

Comportament social

Sealyham-ul se intelege rezonabil cu alti caini. Pentru un astfel de comportament cu pisicile si alte animale el trebuie socializat cu acestea inca din perioada de pui. Atat timp cat a avut parte de experiente pozitive cu copiii, el nu va cauza probleme cu acestia. Cu oaspetii poate fi prietenos sau precaut – depinde mult de socializarea timpurie.

Exercitii

Cainii din aceasta rasa au o nevoie moderata de activitate si, in general, se adapteaza circumstantelor. Asta nu inseamna ca nu le place sa iasa din cosul lor pentru a face o plimbare lunga prin padure.
In general, le place sa sape – tineti minte acest lucru daca aveti o gradina bine ingrijita. Majoritatea cainilor din aceasta rasa se bucura sa mearga cu dumneavoastra in masina.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Terrieri
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.