Parson Jack Russell Terrier

RSS

PARSON JACK RUSSELL TERRIER

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Parson Jack Russell Terrier
Parson Jack Russell Terrier
Parson Jack Russell Terrier
Parson Jack Russell Terrier
Parson Jack Russell Terrier
Parson Jack Russell Terrier
Parson Jack Russell Terrier
Parson Jack Russell Terrier
Parson Jack Russell Terrier

Tara de origine

Anglia

Aptitudini

Caine de vanatoare si animal de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 35 cm pentru masculi si de 33 cm pentru femele.

Blana

Exista varietati cu parul moale si cu parul aspru. Ambele tipuri ar trebui sa aiba blana sarmoasa, deasa si groasa. In general, culoarea este predominant alba cu pete cafenii, galbene, negre sau tricolore – de preferat restrictionate pe cap si la baza cozii.

Ingrijirea necesara

Parson Jack Russell Terrier-ul este usor de intretinut. In timpul naparlirii ar trebui sa-I inlaturati parul mort si desprins cu o perie de cauciuc. Blana varietatii cu par aspru ar trebui trimata ocazional.

Caracter

Acesta este un caine foarte activ, inteligent si abil vigilent, indraznet si care are initiativa, curajos (cateodata chiar nesabuit), este increzator in sine – tinzand chiar spre un comportament dominant – si destul de independent.

Dresaj

Acesti caini invata repede, dar au tendinta sa incerce sa faca asa cum vor ei.
Nu va lasati cucerit de farmecul lor inselator, stiu foarte bine cum sa incerce sa va pacaleasca. Ramaneti consecventi in permanenta.

Comportament social

In general, cainii din aceasta rasa sunt caini simpli si acceptabili social. Se inteleg bine cu alte animale din casa si le place la nebunie sa se joace cu copiii. Atunci cand socializarea lor a fost realizata corespunzator, se pot intelege bine si cu pisica familiei, dar nu pot resista tentatiei de a alerga o pisica ce fuge de ei – doar sunt caini de vanatoare! Sunt niste caini intr-o anumita masura dominanti. Strainii vor fi intotdeauna anuntati.

Exercitii

Cainii din aceasta rasa au rezerve enorme de energie si trebuie mereu sa-i gasiti modalitati de a-i face sa o consume. Nu sunt satisfacuti doar cu trei plimbari scurte in jurul blocului.
Acesti Terrieri trebuie sa alerge si sa se agite zi de zi si iubesc sa sape. Se vor simti ca acasa intr-o ferma unde pot fi, de asemenea, de folos cand vine corba de animalele daunatoare. Sunt ideali pentru cursele de agilitate sau fly-ball.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Terrieri
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.