Irish Terrier

RSS

IRISH TERRIER

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Irish Terrier
Irish Terrier
Irish Terrier
Irish Terrier
Irish Terrier
Irish Terrier

Tara de origine

Irlanda

Aptitudini

Caine de vanatoare, caine de paza si animal de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 46-50 cm, iar greutatea trebuie sa fie de aproximativ 14 kg.

Blana

Stratul superficial al robei este foarte tare, in vreme ce cel inferior este atat mai moale, cat si mai fin. Culorile acceptate sunt auriu, galben-pui, si rosu deschis. Mici pete albe pe piept sunt permise.

Ingrijirea necesara

Ingrijirea de care are nevoie in Irish Terrier depinde de starea in care se afla blana sa si de cazul in care doriti sau nu sa il inscrieti in competitii sau expozitii; in ambele cazuri, insa, trimatul manual de cel putin doua ori pe an este necesar. Indepartati-i parul in exces dintre pernutele picioarelor si mentineti-i urechile curate.

Caracter

Irish Terrier-ul este un caine cu caracter, fiind loial, protector, vigilent, jucaus, cu simtul umorului, sensibil, activ, tinde sa fie exagerat de curajos si se ataseaza de familia in care traieste. In tara sa de origine este poreclit “Dare devil” (Neinfricatul)

Dresaj

Cainii din aceasta rasa au nevoie de un dresor increzator, care ii poate dresa intr-o maniera foarte consecventa si cu tact. Atunci cand sunt in toane bune pot invata orice, dar incercati sa va asigurati ca au parte de destula vatriatie in dresaj.

Comportament social

Acest caine cu caracter tinde sa fie cam prea dornic de lupta in prezenta altor caini. Invatati-l atunci cand este mic sa nu alerge dupa pisici. Este in mod natural prietenos cu oamenii si adora copiii, cu care este si foarte tolerant. Famelele sunt in general mai linistite decat masculii.
Irish Terrier-ul devine foarte dependent de familia sa si considera situatiile in care este lasat singur o perioada mai lunga de timp ca o pedeapsa. Isi va apara teritoriul si familia impotriva celor care vor sa faca rau, dar nu este chiar neincrezator cu strainii.

Exercitii

Cainii din aeasta rasa au nevoie de foarte multa activitate, asa ca scoateti-i afara in mod regulat. Le place sa se joace cu o minge in gradina sau sa alerge pe un camp deschis.
Stapanii acestor caini spun ca le place sa mearga cu masina si vor sa fie luati oriunde mergeti si dumneavoastra.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Terrieri
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.