Cairn Terrier

RSS

CAIRN TERRIER

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Cairn Terrier
Cairn Terrier
Cairn Terrier
Cairn Terrier
Cairn Terrier

Tara de origine

Scotia

Aptitudini

Distrugator de animale daunatoare, caine de vanatoare si animal de companie.

Dimensiuni

Inaltimea la nivelul greabanului este de 28-31 cm, dar aceasta trebuie sa fie proportionala cu greutatea, care poate fi de 6-7,5 kg.

Blana

Cairn Terrier-ul, asemenea West Highland Terrier-ului, are o blana formata din doua straturi, dintre care cel exterior este aspru si abundent, in vreme ce stratul inferior este scurt si moale. Parul nu trebuie sa se onduleze. Culorile permise sunt: gri, galben-pai sau aproape negru. Insemnele mai inchise de pe urechi si bot sunt foarte recomandate. Nu trebuie sa fie albi sau negri in totalitate.

Ingrijirea necesara

Blana trebuie pieptanata si periata cu regularitate. Cam de doua ori pe an – in functie de conditia robei – parul trebuie trimat cu mana. Aceasta operatiune poate fi realizata la un salon, dar este bine sa invatati si dumneavoastra sa faceti acest lucru.
Din cand in cand, inlaturati parul in exces din urechi. Un Cairn Terrier ar trebui sa aiba un aspect aspru (descris de unii specialisti ca aspectul maturii unui maturator de strada) si din acest motiv nu este periat si pieptanat excesiv pentru expozitii. Pentru prezentarea in cadrul expozitiilor, parul in exces de pe picioare, urechi si coada este inlaturat.

Caracter

Cainele este inteligent, curajos, vesel, vioi, jucaus si extrovertit, o rasa simpla, tandra, dornica sa munceasca, alerta si vigilenta.

Dresaj

Invatati cainele inca de timpuriu sa se inteleaga cu pisicile si alte animale din casa, astfel incat sa nu le alerge cand creste. Puii pot lua foarte in serios joaca cu trasul de o franghie. Trebuie sa decideti cand jocul a luat sfarsit dand comanda “Las-o”. poznele puiului pot fi deseori surse de amuzament, dar tineti minte ca figurile pe care le face ca pui s-ar putea sa nu mai fie la fel de amuzante cand cainele devine adult. Cairn Terrier-ul are nevoie de afectiune, dar si de un dresaj strict si consecvent.

Comportament social

Cairn Terrier-ul este un prieten absolut pentru copii; poate tolera joaca mai dura si are un simt al umorului bine dezvoltat; ei se inteleg rezonabil de bine si cu alti caini, desi unele exemplare nu vor da inapoi intr-o confruntare. Ei intra in actiune cand simt pericolul.

Exercitii

Aceasta rasa debordeaza de energie si trebuie sa i se ofere ocazii din plin sa si-o consume. Reprezinta cainele ideal pentru o familie sportiva. Ii place sa fie plimbat prin padure sau in teren deschis unde poate alerga in voie, dar inainte sa ii dati drumul intr-un astfel de mediu asigurati-va ca se va intoarce cand este chemat pentru ca puternicele instincte de vanatoare pe care le are ar putea sa il faca sa fuga.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Terrieri
FII PRIMUL CARE COMENTEAZA
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.