Bull Terrier

RSS

BULL TERRIER

01 Jan 2009
voteaza Imi place Nu-mi place voturi comentarii vizualizari
Bull Terrier
Bull Terrier
Bull Terrier
Bull Terrier
Bull Terrier
Bull Terrier
Bull Terrier
Bull Terrier
Bull Terrier
Bull Terrier

Tara de origine

Anglia

Aptitudini

Animal de companie

Dimensiuni

Nu exista dimensiuni standard; cel mai important este ca alura corporala sa creeze impresia unui caine bine proportionat.

Blana

Blana este alcatuita dintr-un par scurt si lucios, si poate fi alba simplu, alb cu pete pe cap si tigrat deschis. Rosu, negrul tigrat, cafeniul si tricolor (negru si cafeniu cu putin alb) sunt cu toate acceptate. La exemplarele care nu sunt albe, o culoare trebuie sa domine.

Ingrijirea necesara

Pentru Bulli Terrieri un minim de ingrijire este suficient. Perierea cu o manusa de cauciuc pentru indepartarea parului mort este considerata adecvata pentru mentinerea blanii in conditii optime. Pe langa aceasta, urechile ar trebui curatate in mod regulat. Cainii au nevoie de un loc moale in care sa poata sta.

Caracter

Acesti caini sunt duri cu ei insisi (neavand aproape nicio sensibilitate fata de durere), tandrii, incapatanati si cu o gandire independenta, vioi si galagiosi, iubitori cu copiii, spontani si veseli. Unii Bulli Terrieri pot fi destul de porniti sa se bata.

Dresaj

Duceti-va puiul de Bull Terrier la un curs bun de dresaj. Ajuns la maturitate acest caine este foarte puternic pentru dimensiunile sale si ar fi foarte dificil de stapanit. Bull Terrier-ul este foarte inteligent si invata relativ repede, dar este de asemenea incapatanat, avand o gandire independenta. Potentialul stapan al unui exemplar din aceasta rasa trebuie sa aiba destula rabdare si trebuie sa fie consecvent in comportamentul sau cu cainele, sa posede o intelegere a firii cainelui si sa fie capabil sa isi exprime afectiunea sa fata de acesta.

Comportament social

Aceasta rasa se intelege in general bine cu copiii si daca au fost corect socializati cand erau mici, cainii nu vor crea mai tarziu probleme cu pisicile sau alte animale din casa. Unele exemplare se pot comporta dominant cu alti caini, dar acest lucru depinde de natura innascuta a respectivului exemplar si manierei in care au fost intreprinse dresajul si socializarea sa. Daca deja aveti un caine, nu alegeti niciodata un Bull Terrier. S-ar putea sa dureze ani pana sa aiba loc, dar o confruntare intre caini este inevitabila.

Exercitii

Cand beneficiaza de suficienta miscare, Bull Terrierii sunt linistiti in casa. Alergatul pe langa o bicicleta este un exercitiu grozav, dar nu trebuie niciodata intreprins pana in momentul in care cainele nu s-a dezvoltat complet, si niciodata pentru prea mult timp.
Activitatile potrivite pentru aceasta rasa include plimbari, alrgeri si joaca fara lesa.

Ti-a placut articolul?
Aboneaza-te la newsletter:

Inapoi la categorie: Terrieri
23 Dec 2013
Fro

Disponibil mascul alb cu pedigree, pt. monta, ma deplasez in Bucuresti si imprejurimi, solicit un pui in schimbul montei.

frozen.castle@yahoo.ro
0736.727.156

COMENTEAZA SI TU
Animale
Pentru iubitorii de animale

“Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta
intre caini si oameni.” Mark Twain

caini
cauta

Cauta in toate informatiile, articolele, filmele si pozele cu animale din Zoopedia.